Utbildningsofficer/Bataljonshandläggare (OF2) till Skaraborgsgruppen i Skövde

Om tjänsten

Utbildningsofficer/Bataljonshandläggare (OF2) till Skaraborgsgruppen i Skövde

OM TJÄNSTEN

Om Västra Militärregionen och Skaraborgsgruppen

Västra militärregionen (MR V) är en egen organisationsenhet med produktionsansvar för hemvärnets krigsförband inom regionen. Den regionala staben är lokaliserad i Skövde samt med mindre del i Göteborg.

 Till MR V hör fem Utbildningsgrupper med uppgift att stödja hemvärnsförband i Regionen.

Chefen för MR V med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgifter inom regionen. MR V omfattar Hallands-, Västra Götalands-, Värmlands- och Örebro län.

 Skaraborgsgruppen är en av de fem utbildningsgrupperna vid MR V. Skaraborgsgruppens uppgift är att stödja hemvärnsförbanden inom området med utbildning och administration, samt att stödja de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborg. Utbildningsgruppen består av en Stödsektion och en Utbildningssektion.

 

Om tjänsten

Befattningen som utbildningsofficer/bataljonshandläggare vid Skaraborgsgruppen är placerad i Utbildningssektionen. Sektionen har 9 st. medarbetare som i huvudsak ansvarar för utbildning av två st. hemvärnsbataljoner och två st. funktionsplutoner samt stödjer de frivilliga försvarsorganisationerna i Skaraborg.

 Som bataljonshandläggare är Du knuten till en av hemvärnsbataljonerna och en av funktionsplutonerna. Du leder utbildningsplanering, genomförande och utvärdering av avtalsövningar för dessa krigsförband, samt utgör mentor till förbandscheferna.

Du handlägger också övrigt utbildningsstöd till förbanden, och stödjer särskilt utbildning av kompani- och plutonchefer.

 I Ditt arbete kommer Du kunna sätta personlig prägel på verksamheten. Du kommer att ha handlingsfrihet i arbetet och ha ett stort eget ansvar mot de krigsförband Du är knuten mot.

Du kommer att ha goda möjligheter till personlig kompetensutveckling under Din tid vid Skaraborgsgruppen. Du kommer även att ha goda möjligheter till fysisk träning på arbetstid.

 

Kvalifikationer

Officersexamen och utbildning till OF2.

God förmåga att planera och genomföra övning i minst kompanis ram.

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

B-körkort

 

Meriterande

SUSA nivå kompani.

Erfarenhet av arbete i lägre stab.

Erfarenhet av att leda projekt som projektledare.

Lärarerfarenhet vid någon av FM skolor.

God förmåga att planera och genomföra övning i bataljons ram.

 

Personliga egenskaper

Då Du till stor del själv ansvarar för samverkan med de krigsförband som Du är knuten mot, krävs att Du är utåtriktad och har en god samarbetsförmåga. Då tjänsten medger handlingsfrihet i arbetet krävs att Du är självständig och ansvarsfull. Du drivs av vilja att påverka och sätta Din prägel på arbetet, och att dela med Dig av Dina erfarenheter.

Givetvis är Du väl insatt i och följer Försvarsmaktens värdegrund.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning vid MR V.

Anställningen är en heltidstjänst.

Arbetsort är Skövde.

Tillträdesdatum 2021-08-01.

Provanställning kan komma att tillämpas .

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-01. Din ansökan skall innehålla ett CV samt ett personligt brev där du beskriver varför Du är lämplig för denna befattning.

 

För upplysning om befattningen

C Skaraborgsgruppen, övlt Mats Bergh, 0500-465000 (vx)

Utbildningschef, mj Per Gedeck, 0500-465000 (vx)

 

Fackliga representanter

Officersföreningen MR V Göran Hjerth

SACO MR V Malin Lundh

SEKO SKÖVDE Lola Ahlgren

Fackliga representanter nås via växeln på tfn 0500-46 50 00.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Västra militärregionens område omfattar de fyra länen Halland, Västra Götaland, Värmland och Örebro. Vi utbildar krigsförband samt leder och samordnar territoriell verksamhet över hela hotskalan. Stabens och hemvärnsförbandens höga tillgänglighet samt vår totalförsvarssamverkan med det civila försvaret skapar förutsättningar för insatser med övriga Försvarsmakten, hög funktionalitet och säkerhet i regionen.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/mrv

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 februari 2021
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Västra Militärregionen - MR V
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan