Övningsledningsofficer till Mellersta Militärregionens stab

Om tjänsten

Övningsledningsofficer till Mellersta Militärregionens stab

 

Bakgrund/information om MR M Stab:

Mellersta Militärregionens stab (MR M stab) är en av fyra regionala staber i Sverige.

MR M Stab är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering.
Staben är med tillhörande sex utbildningsgrupper sedan 2020-02-01 egen organisationsenhet (OrgE)

Befattningsbeskrivning

Befattningen är inriktad mot övningsplanering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att med utbildningsgrupperna skapa plan för övningsverksamhet, kurser och utbildningar inom MR M. Du deltar i övningsplaneringen vid LedR, LG och Amf 1 för att bevaka utbildningsgruppernas och stabens intressen. Du deltar i planeringskonferenser och samordnings-/koordineringsmöten. Du är väl insatt i Försvarsmaktens övningsplanering och föreslår vilka övningar som våra förband ska deltaga i. Visst budgetarbete och arbete med årsredovisning förekommer. Även uppföljning av övningar och analys av dem ingår i tjänsten.

Kort sagt så är Du den som samordnar övningar inom MR M.

 

Kvalifikationer

 • Specialistofficer OR7/8
 • B-körkort.

Önskvärda meriter

 • Erfarenhet av verksamhetsledning och produktionsplanering
 • Erfarenhet av utbildnings- och övningsplanering

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, kan arbeta såväl självständigt som i team och har ett bra ordningssinne. Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras, är flexibel och lyhörd. Du bör också vara intresserad av att utvecklas inom eget ansvarsområde. Du måste kunna utrycka dig väl i tal och skrift.

Då merparten av vår enhet består av män ser vi gärna kvinnor som sökande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsort

Kungsängen

Upplysning om tjänsten

Kontakta MR M, övlt Håkan Berglind tel 070-206 77 39

Sista ansökningsdag

2021-03-13

Tillträde

Tillträde av tjänsten efter överenskommelse.

Övrigt

Lön: Individuell lönesättning               

Fackliga representanter

OF Livgardet Per Erik Pallin

SEKO Thomas Klasson

SACO Margaretha Hessling

OFR/S Anders Hamrén

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan