Samordnare specialist- och reservofficersrekrytering

Om tjänsten

Är du specialistofficer och vill bidra med din kompetens för att hantera antagningen till specialist- och reservofficersutbildningar och verka för att utveckla arbetet med att rekrytera framtidens officerare? Skulle du stimuleras av att vara en länk i Försvarsmaktens viktiga arbete med att säkerställa en välfungerande antagningsprocess som är enhetlig och rättsäker? 

För att möta det ökade behovet av specialist- och reservofficerare till Försvarsmakten förstärker FM HRC funktionen för rekrytering till grundläggande officersutbildning. Utöver det löpande arbetet med antagningsprocesser arbetar du, som samordnare, kontinuerligt med utveckling av verksamheten för officersrekrytering. Du kommer att tillhöra avdelningen Militär Grundrekrytering med ca 15 medarbetare, som arbetar med flera områden inom rekrytering och HR inom Försvarsmakten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som samordnare för officersrekrytering kommer du att tillsammans med arbetsgruppen fokusera på antagning till de grundläggande officersutbildningarna.
Arbetet innebär planering, genomförande och uppföljning av antagningsprocessen för de olika utbildningarna mot specialist- och reservofficer.

Du kommer att delta i arbetet för att ta fram antagningsordningar och anvisningar till Försvarsmaktens organisationsenheter.
Befattningen innebär också att förbereda och sammanställa underlag för antagningsbeslut, utifrån beslutad antagningsordning, liksom att deltaga vid Försvarsmaktens antagningsnämnd och inom vissa områden vara föredragande.

I samråd med Högkvarteret, Plikt och prövningsverket och organisationsenheterna i FM bereder du ärenden för hela organisationen.
En naturlig del av ditt dagliga arbete är samverkan med företrädare för armén, marinen och flygvapnet samt förbandens ansvariga för GOU, för kvalitetssäkring av samtliga underlag.
Du kommer även att delta i utvecklingsarbetet med Försvarsmaktens personalförsörjning och kommer bli insatt i relevant förvaltningsrätt. 

Kvalifikationer

 • Specialistofficer OR 6-7
 • Då stor del av arbetet består av dokumentering i Excel har du mycket god kunskap i - liksom erfarenhet av detta verktyg. 

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten som personalofficer eller motsvarande
 • Praktisk erfarenhet av förvaltningsrätt
 • Erfarenhet av FM dokumenthanteringssystem Vidar
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling 

Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och har hög integritet. Du planerar och arbetar systematiskt och har uthållighet att driva arbeten i mål. Du uppmärksammar detaljer för att säkerställa kvalitet. Där du identifierar förbättringsmöjligheter initierar och driver du på förändringar för att nå bästa möjliga resultat. För att lyckas i detta är du bra på att skapa goda relationer och förmedla information så att andra förstår. Du är lika van vid att själv strukturera ditt arbete som att arbeta med andra för att gemensamt lösa en uppgift. 

Med anledning av gruppens nuvarande sammansättning, är kvinnor är särskilt välkomna med sin ansökan.  

Övrigt

Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare, Officer OR 6-7 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Avdelningschef Carl-Johan Herolf 0708-124 078
Samordnare officersantagning Anders Ahlner 070-289 89 38 

Fackliga representanter

SACO, Camilla Robertsson
SEKO, Åsa Karlsson
OFRS, Kjell Tetzlaff
OFRO, Arne Nilsson

Samtliga nås via växel:0505-451000 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-25. I din ansökan vill vi att du bifogar ett CV och personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 februari 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan