Livgardet rekryterar nu kontinuerligt tjänstgörande soldater

Om tjänsten

Livgardet är det äldsta och mest traditionsrika regementet i Sverige. Regementet består av 11:e Militärpolisbataljonen som har till uppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten,  samt att via 13:e säkerhetsbataljonen upptäcka, motverka och bekämpa olika typer av säkerhetshot. Uppdraget är även att bistå med utbildning och förse 12:e motoriserade skyttebataljonen med soldater som är specialiserade på strid i skog och stadsmiljö. Till Livgardet tillhör även Livbataljonen som genomför statsceremoniell tjänst samt skyddar och försvarar Stockholm.

Livgardet rekryterar nu till våra insatsförband. Vi söker dig som vill tjänstgöra och utvecklas i en roll som kontinuerligt tjänstgörande soldat.

Om befattningen
Att vara kontinuerligt anställd soldat innebär att du är heltidsanställd. I snitt kommer du att jobba 40 timmars arbetsveckor men arbetstiden kan vara oregelbunden beroende på förbandets verksamhet och vilken tjänst du erbjuds. Vid bland annat övningar eller verksamhet som inte går att arbetstidsplanera utgår extra ersättning. Du kommer förväntas utveckla din förmåga som soldat över tid samt försvara Sveriges, landets intressen och vår rätt att leva som vi själva väljer.

Huvudinriktningen är att du erbjuds en tjänst med tillhörande krigsplacering i samma befattning som du har genomfört grundutbildning emot. Beroende på förbandets behov kan du komma att erbjudas en tjänst som du inte genomfört grundutbildning mot. Du blir dock ändå krigsplacerad i din utbildade befattning och kommer under kortare eller längre perioder tjänstgöra i denna.

Kvalifikationer

 • Svenskt medborgarskap.
 • Genomförd grundutbildning med godkända militära betyg
 • FM FySS tilläggskrav för respektive tjänst

Meriterande

 • Genomförd grundutbildning vid Livgardet
 • B-körkort
 • Militära förarbevis
 • Fullständig gymnasieexamen

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktperson
Har du frågor?
Kontakta Livgardets rekryteringskoordinator via mail 
LG-rekrytering@mil.se

Övrigt
För kontinuerligt tjänstgörande soldater är tjänsten tidsbegränsad och inleds med en 8 års anställning med en möjlighet till förlängning på 4 år.
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning om max 6 månader.

Ansökan skall innehålla:
CV och ett personligt brev, märk de uppladdade dokumenten med för- och efternamn.

Lön:
Enligt försvarsmaktens lönestruktur, dock lägst 20 000 kr. Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning.

Arbetsort:
Placerad på Livgardet, Kungsängen eller Kavallerikasern, Stockholm

Fackliga företrädare
OFR/S, Kenneth Hartikainen
SACO, Johan Gillemyr
SEKO, Thomas Klasson
OFR/O, Stefan Morin
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-07

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 februari 2021
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan