HR-generalist

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
HR-generalist sökes till Försvarsmaktens tekniska skola. Är du en erfaren HR-generalist som drivs av att arbeta konsultativt och serviceinriktat? Då kanske du är vår nya kollega!

Om enheten
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, har 1 400 medarbetare och finns representerat på 23 orter, över hela Sverige. Huvuduppdraget är att förse Försvarsmaktens alla stridskrafter med teknikutbildningar, teknikutveckling och verkstadsproduktion samt besiktning av Försvarsmaktens fordon.
Du kommer tillhöra Stabsenheten och J1 som är FMTS HR-avdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som HR-generalist har du ett konsultativt förhållningssätt som stöd i HR-frågor till verksamhetens chefer. Du kommer att verka som HR-generalist med ansvar för tre av FMTS enheter (ca 20 chefer och ca 150 medarbetare). Arbetsområdet är brett och i tjänsten ingår generellt HR-arbete såsom kompetensförsörjning, rekrytering, avtal, lönebildning, rehab och arbetsrätt. Du kommer agera som arbetsgivarföreträdare och stödja på såväl strategisk som operativ och administrativ nivå. I arbetet ingår även att hålla i HR-relaterade utbildningar samt att ingå i HR-relaterade projekt.

Kvalifikationer

 • Vi söker dig med en akademisk examen inom HR, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • En förutsättning för att lyckas som HR-generalist är att ha minst tre års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet
 • Erfarenhet av arbete i HR-system
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från HR-arbete vid statlig myndighet eller offentlig sektor
 • Erfarenhet av arbete inom HR/Personal i Försvarsmakten
 • Tidigare erfarenhet av SAP (PRIO)
 • Tidigare erfarenhet av ReachMee
 • Vi ser det som positivt om du har arbetat med facklig samverkan och förhandlingar

Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person med hög servicekänsla, är strukturerad, ansvarstagande och lyhörd med ett ödmjukt förhållningssätt. För att lyckas i tjänsten krävs att du är en skicklig relationsbyggare som inger förtroende. Du är trygg i din roll som HR-generalist och vågar utmana etablerade arbetssätt med nya perspektiv. Du är driven och van att ta eget ansvar.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidaretjänst som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
Ulf Holm, HR-chef 073-338 78 49
Magdalena Ribbentjärn, HR-generalist 070-675 24 61

Information om rekryteringsprocessen
Sofia Sjöland, HR- generalist 072-395 53 09
Magdalena Ribbentjärn, HR-generalist 070-675 24 61

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel; 035-266 20 00
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-03-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 februari 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-03-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan