Lärare/Stabsofficer

Om tjänsten

Luftstridsskolans (LSS) Utbildningsenhet i Uppsala

Om tjänsten
Befattningen är delad i två roller, lärare och stabsofficer/handläggare.

I rollen som stabsofficer så har du främst ansvar för Flygvapnets (FV) GU-samordning bl annat avseende förbandens förberedelser inför grund- och befattningsutbildning (GU) och förberedande officerskurs (FOK). Arbetet innehåller mycket kontakter med förband och Flygstab.

Som lärare kommer du att arbeta brett och utifrån enhetens behov med planering, genomförande och utvärdering av utbildning. Framförallt kommer du att engageras i en eller flera av de flygvapengemensamma kurserna, SOU Taktik, GK MF Luft och HSOU.

Om enheten
Utbildningsenheten (UtbE) ingår i Luftstridsskolan och ansvarar för att leda, samordna, kvalitetssäkra och utveckla flygvapnets utbildningsverksamhet samt även för genomförandet av officersutbildningarnas stridskraftsskeden.

Enheten utgörs av chef, chef stabsavdelningen/stf enhetschef skolförvaltare, administratör, huvudlärare för krigsvetenskap, ledarskap, militärteknik och fysiskt stridsvärde samt stabsbefäl/stabsofficer för samordningen av rekrytutbildningen i FV (GU), specialistofficersprogrammet (SOU), officersprogrammet (OP) och högre specialistofficersprogrammet (HSOU) samt en informations- och kommunikationsteknik pedagog (IKT) med ansvar för det nätbaserade lärandet (NBL) i FV.

UtbE samarbetar med LedS Pers Utb, Flygstaben, Försvarshögskolan, MHS H och MHS K samt försvarsmaktens funktionsskolor och LSS skolor. Tillsammans med dessa skapas förutsättningar för flygvapnets fortsatta personalförsörjning och den individuella kompetensutvecklingen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samordnar Flygvapnets grundutbildningar i samverkan med Flygstaben och förbanden.
 • Verkar som lärare alternativt kurschef vid stridskraftsskeden vid OP, SOU eller HSOU.
 • Ansvarar för att FV kontinuerligt uppdateras om gällande regelverk och bestämmelser avseende GU.

Kvalifikationer

 • Svensk medborgare.
 • Yrkesofficer - löjtnant/kapten eller fanjunkare (befattningen är idag OF1).
 • B-körkort.

Meriterande

 • Projektledarutbildning eller motsvarande erfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet från utbildningsverksamhet (skola eller GU).
 • Tjänstgjort inom Flygvapnet.

Vi söker dig med relevant kunskap och erfarenhet av grundutbildningssystemet i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team, med förmåga att själv driva utvecklingsarbete inom ditt ansvarsområde. Du har även en pedagogisk förmåga och är lösningsorienterad. Arbetet innebär många kontakter, vilket förutsätter god service- och social förmåga. Du har ett starkt personligt ledarskap och räds inte styra och sammanhålla projekt för flygvapnets räkning. Du trivs i lärarrollen och finner generella utbildningsfrågor som något intressant

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Individuell lönesättning.
Tjänstgöringsomfattning 100 %.
Arbetsorten är i Uppsala, resor kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2021-05-01.
Tjänsten förutsätter en flerårig satsning och placering i befattningen och erbjuder goda möjligheter till fortsatt kompetensutveckling.
Vid behov kallas du till kompletterande intervjuer och tester.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stf Enhetschef/C Stabsavdelningen Jörgen Palmersjö tfn 070-699 32 02.
Enhetschef, Carl-Johan Östh, tfn 072-386 87 90.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75.
SEKO Simon Uppgren tfn 072-395 68 13.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-31. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan