HR-chef till HR Centrum

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

Vi söker en utvecklingsinriktad och erfaren HR-chef som tillsammans med förbandsledningen vill ha en drivande roll i den förändring som vi på Försvarsmaktens HR Centrum nu står inför. Försvarsmakten är i stark tillväxt. Det innebär att vår organisation behöver anpassas för att på allra bästa sätt kunna stödja våra verksamheter runt om i landet.

Om förbandet

Dagens HR Centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och kostnadseffektiva logistik-, kompetensförsörjnings- och servicetjänster som tillgodoser Försvarsmaktens behov. Vi jobbar i nuläget inom de två verksamhetsområdena HR och Service.

Morgondagens HR Centrum kommer att se annorlunda ut även om uppdraget att  bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar är detsamma. Vi står inför en omorganisation där serviceverksamheterna kommer överföras till andra förband inom Försvarsmakten. HR Centrums kärnverksamhet framöver kommer att fokuseras på HR-området där vi ska ha bred och djup expertis. I detta kommer bland annat kompetensförsörjning, rekrytering, marknadskommunikation, administration och utveckling att ingå.

Förbandet bedriver i dag verksamhet på 25 orter men kommer efter omorganisationen enbart att vara lokaliserat i Stockholm men fortsätter självklart att stödja hela Försvarsmakten.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inledningsvis kommer en av dina huvuduppgifter vara, att ur ett omorganisations- och bemanningsperspektiv, stödja den stora förändring som under året kommer att genomföras på HR Centrum. Detta kommer tidvis att vara ett krävande uppdrag som samtidigt är både inspirerande och utvecklande.

Förutom omorganisationen ingår det löpande i ditt uppdrag  att leda och företräda förbandet inom kompetens- och personalförsörjning  samt organisations- och kompetensutveckling. Andra viktiga frågor som kommer att ligga på ditt bord är bland annat värdegrundsfrågor, arbetsmiljö, och verksamhetssäkerhet. Utöver ditt uppdrag på HR Centrum kommer du även att, ur ett förbandsperspektiv, bli involverad i det stora arbete som pågår just nu med att utveckla HR i hela Försvarsmakten.

Du har personalansvar för HR Centrums HR-avdelning, som i dag består av sju medarbetare som konsultativt stödjer förbandets chefer inom chefs- och medarbetarskapsfrågor.

Efter att omorganisationen är genomförd fortsätter du som HR-chef för "nya" HR Centrum.

Tillsammans med oss andra på HR Centrum fullföljer du dina arbetsuppgifter även vid höjd beredskap.


Kvalifikationer

 • Du har för tjänsten relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
 • Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete och som tidigare har arbetat som HR-chef i en medelstor organisation.
 • Vi välkomnar sökande utanför den statliga sektorn men vill ändå att du har några års tidigare relevant erfarenhet från staten. Den erfarenheten får inte vara äldre än sju år.
 • Du har tidigare haft en central roll vid en större omorganisation.
 • Vi ser att du har gedigen erfarenhet av HR-arbete på både operativ och strategisk nivå.
 • Erfarenhet av förhandlingsarbete.
 • Goda systemkunskaper.


Meriterande
 

 • Tidigare erfarenhet från att ha arbetat i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av SAP

Personliga egenskaper

För att lyckas med uppdraget behöver du kunna coacha dina medarbetare och vara trygg i ditt ledarskap samtidigt som du är både mogen och klok. Det tillsammans med en stor dos struktur och planering kommer att vara nyckeln till framgång. Självklart så har du även hög integritet.

Vi tror också att du behöver vara strategisk, driven och självständig. Är du dessutom en riktigt god kommunikatör som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer önskar vi att du söker denna tjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm

Tillträdesdatum: Så snart som möjligt


För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
HR-Specialist, Cecilia Nässlander, 072-387 91 45

Fackliga företrädare:

SACO – Madeleine Bagge (FM HRC)

SEKO – Lise-Lotte Larsson (FM HRC)

OFRO – Arne Nilsson (HKV)

Samtliga ovan nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

 OFRS – Freddy Tullgren (Försvarsförbundet) 08-402 40 02

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-08.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 februari 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan