Bevakningsbåtkompaniet söker maskintjänstchef lätt trossbåt till Trosstropp.

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

Amfibieregementet, Amf1, verkar där vatten möter land. Förbandet har förmågan att ta och utöva kontroll över kustområden. Syftet är att kunna styra vilka mark- och sjöenheter som ska ha tillgång till eller möjlighet att passera genom ett särskilt område. Amfibiesystemet kan verka på och under vattenytan samt på land. Soldaterna använder kontrollerbara minor, robotsystem, granatkastare och andra vapensystem. Med hjälp av de snabbgående stridsbåtarna uppnår man en god rörlighet. 17.Bevakningsbåtkompaniet är ett fristående krigsförband direkt underställt Marinchefen och är placerat i Göteborg. Förbandet är idag den enda enheten som är dimensionerad för sjömålsstrid i skärgårds-/hamnområde på och under ytan. Kompaniet skall upprättahålla nationell beredskap och delta i nationella/internationella samövningar och insatser. 
Trosstroppen understödjer Bevakningsbåtkompaniet avseende förnödenheter, teknisk tjänst, sjukvård och transporttjänst. Enheter är sjögående likt övriga amfibiekåren. 

Nu söker vi personal till tjänsten maskintjänstchef lätt trossbåt. 

Arbetsuppgifter
Som maskintjänstchef på lätt trossbåt, ansvarar du för fartygets maskintekniska drift. Som en del i fartygets tremannabesättning stödjer MtjC sin FB med fartygets drift och tar en nyckelroll i den dagliga skötseln och underhåll av fartyget. MtjC förväntas ha god erfarenhet inom det maskinella skrået och skall stötta förbandet att utbilda sin egen personal inom området.

Tjänsten ställer höga krav på dig som individ, samt att du skall kunna arbeta i små grupper under en längre period i svåra förhållanden. Utöver tjänsten ombord, stöttar du samtidigt förbandet med uppgifter som faller på Trosstroppen, i egenskap av förbandets logistikresurs. 

Kvalifikationer 

 • Svensk medborgare.
 • Genom svensk GMU, GU eller värnplikt med godkänt betyg. 
 • Godkända betyg i Svenska 1, Samhällsvetenskap 1, Engelska 1.
 • B-körkort.
 • Godkänd säkerhetsprövning.
 • Maskinbefälsexamen klass VII eller högre. 

Meriterande

 • Tidigare arbetsliverfarenhet från Försvarsmakten, speciellt inom marinen. 
 • Erfarenhet av PRIO/SAP.
 • C-körkort, alternativt truckkörkort.
 • Nautisk behörighet.
 • Kranförarcertifikat.
 • Tidigare erfarenhet av administrativ tjänst.

Personliga egenskaper 
Tjänsten ställer krav på att arbete kan bedrivas dygnet runt med långa ansträngande arbetspass samt under svåra förhållanden. Detta ställer bland annat krav på noggrannhet, initiativförmåga, ansvarstagande, samarbetsförmåga och administrativ förmåga. Tjänsten är på ett stridande förband vilket ställer krav på fysisk förmåga. 
Arbetet innebär en variation mellan administrativ tjänst och arbete i fält. Vi söker dig som är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. 

Övrigt
Anställningen innebär heltidstjänstgöring (GSS/K) och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid där helgtjänstgöring förekommer. Arbetsorten är Göteborg. Vi tillämpar 6 månaders provanställning samt visstidsanställning upp till 4 år. Löner och förmåner regleras enligt avtal. Tillträde enl överenskommelse. 

Förfrågningar om befattningen kan göras till Chefen Trosstroppen, johan.x.jakobsson@mil.se eller vid telefon 072-388 19 13. 

Fackliga representanter 
OFR/O Amf, 08-44 08 330. 

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-14. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö. Förbandet är baserat i Haninge (Berga) och i Göteborg.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 februari 2021
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Amfibieregementet – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-03-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan