Materielområdesansvarig (MOA) för Teknisk bevakning

Om tjänsten

Välkommen till Telekom- och Sensorsektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter!

På Telekom- och Sensorsektion vid Högkvarterets Produktionsledning söker vi nu dig som vill arbeta med Försvarsmaktens säkerhetssystem (inom Försvarsmakten benämnt Teknisk bevakning).

Inom området återfinns en stor mängd tekniska system och delsystem som är i bruk nationellt och landsomfattande samt i internationella insatser. Ditt arbete hos oss leder till att Försvarsmaktens krav och behov på uppfylls i såväl fred, kris som krig.

Som Materielområdesansvarig (MOA) med inriktning teknisk bevakning medverkar du till att Försvarsmaktens Tekniska bevakning motsvarar brukarnas krav, uppfyller ställda säkerhetsskyddskrav och kan godkännas för användning. Som Materielområdesansvarig har du biträdande MOA (Bitr MOA) som stöd inom samtliga förekommande arbetsuppgifter.

Tekniken som du kommer att jobba med omfattar teknisk bevakning på bland annat garnisoner, ytteranläggningar över hela Sverige samt bevakningscentraler.

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62 i Stockholm och ingår i Telekom – Sensorsektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att tillsammans med andra ta fram underlag för långsiktig utveckling, anskaffning, vidmakthållande för teknisk bevakning samt beredningar vid förberedelser inför nyetableringar inom Försvarsakten samt insatser. Du stödjer vid framtagning av underlag för beslutsfattande. Du samordnar verksamheten mellan Högkvarteret och de organisationer som arbetar med Teknisk bevakning. Efterhand som du utvecklas får du större eget ansvar. Befattningen innebär en del resor i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bred teknisk kompetens inom informations-, säkerhets- eller kommunikationssystem samt ett genuint intresse för att utveckla, inrikta och strukturera ett tekniskt område i stark utveckling. Akademisk utbildning med inriktning mot tekniska system eller systemvetenskap är ett krav - alternativt lång erfarenhet med motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. 

Du ska ha god allmänbildning inom teknik och är van att läsa övergripande systemdokumentation, skriva rapporter samt förmåga att uttrycka dig i tal, på både svenska och engelska. Du arbetar systematiskt och strukturerat.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetssystem samt kunskaper inom nätverk och IT-förbindelser.

Anställning i Försvarsmakten med arbetsuppgifter inom säkerhetstjänst, bevakningstjänst eller internationell insats är meriterande.

Övrig kompetens som är meritande:

  • Erfarenhet av förvaltning av komplexa tekniska system
  • Erfarenhet från utveckling och anskaffning av tekniska system
  • Erfarenhet från IT- verksamhet i större organisation

Personliga egenskaper
Du är noggrann och har en god analytisk förmåga. Du gillar att samarbeta, tar ansvar för eget arbete, är social, nyfiken på att undersöka olika möjligheter och är prestigelös. Lojalitet och pålitlighet är nyckelord. Du drar dig inte för att ena dagen läsa omfattande systemdokumentation till att nästa dag granska system eller möta brukare och medarbetare ute i verkligheten, nationellt såväl som internationellt. Du har stor drivkraft och engagemang. Du är noggrann, tydlig och van att arbeta under eget ansvar samt har en mycket god förmåga att skapa struktur. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträdesdatum 2021-05-31 eller enligt överenskommelse. Om du går vidare i rekryteringen så åtföljs det av intervjuer och säkerhetsprövning på rekryterande organisationsenhet.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Mats Billstig, 08-7887838.

Information om rekryteringsprocessen
Cassandra Rinaldo - nås via Försvarsmaktens växel på nummer 08-788 75 00

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson SACO

Kjell Tetzlaff OFRS

Arne Nilsson OFRO

Lise-Lotte Larsson SECO

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på nummer 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-03-28. Din ansökan ska innehålla CV, intyg om eventuell militärutbildning samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 februari 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-03-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan