Funktionsföreträdare OR 8 (Underrättelseförband) vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Om tjänsten

FMUndSäkC söker nu en funktionsföreträdare, OR 8, underrättelseförband. Befattningen är placerad vid Funktionsenhetens Funktionsavdelning Förband.

Sökande enhet: Funktionsenheten ansvarar under C FMUndSäkC för utveckling av underrättelse- och säkerhetstjänst från och med operativ nivå till och med förbandsnivå. Funktionsenheten ansvarar även för processledning av erfarenhets- och evalueringsarbete inom underrättelse- och säkerhetstjänsten från och med operativ nivå till och med förbandsnivån. Funktionsenheten ansvarar enligt C MUST direktiv för uppföljning av underrättelsetjänsten. Funktionsenheten ansvarar för arbete med publikationer inom verksamhetsområdet. Funktionsenheten bedriver egna övningar samt stödjer FM övningsprogram. Arbetet vid enheten genomförs både som arbetsgrupper och som enskilt arbete.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna karaktäriseras av konceptet UTÖVA ( Utbilda – Träna – Öva – Validera – Använda) med tillägget Utveckla, där utveckla är Funktionsenhetens ansats.

Ansvara för delområdets utveckling genom exempelvis kontaktansvar mot förband, funktion eller utvecklingen av publikationer. Vara kompetensbärare av motståndarkunskap inom tilldelat delområde. Leda och/ eller ingå i arbets-/projektgrupper. Stödja och delta i övningsverksamhet. Stödja och delta utbildningsverksamhet.

 

Kvalifikationskrav:

 • Genomförd SU alt HSOU med grund inom markstridskrafterna
 • Erfarenhet av tjänstgöring underrättelsetjänst
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska
 • Är i god fysisk form och uppnår de fysiska kraven
 • Har B-körkort

 

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av tjänstgöring inom säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av utlandstjänstgöring i befattning inom området underrättelsetjänst eller säkerhetstjänst

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har god förmåga att förmedla budskap och ta emot budskap med andra människor. Du ska vara en mycket god lagspelare i en bred arbetsplats, du ska även kunna arbeta på egen hand utanför gruppen. Du har personlig integritet.

Vi söker dig som vill ansluta till ett kreativt arbetslag, lösa problem enskilt och i grupp samt finna tyngdpunkter för vår effekt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast

Befattningsnivå: OR 8

Befattningen är placerad i säkerhetsklass

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Karl-Marcus Johansson, C Funktionsavd förband, 076-898 99 46

Jeanette Borén, HR-chef, 018-19 65 03

 

Fackliga representanter:

Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 81

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

 

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-28. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 januari 2022
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2022-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan