Sambandstekniker 432.Sbto

Om tjänsten

Sambandstekniker
Vi söker en sambandstekniker OR 6/7 till 432.Sambandstroppen på Helikopterflottiljen i Linköping.

Befattningen erbjuder
För dig med tekniskt intresse erbjuder tjänsten ett omväxlande arbete med varierande tempo. Då tjänsten innebär att jobba med samt ha kunskap om olika system så som radio, IT, strömförsörjning med mera kommer du erbjudas stora möjligheter till utbildning/kompetensutveckling inom flertalet olika teknikområden.

Om enheten
43.Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda flygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande uppgifter: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sambandstekniker är din huvudsakliga arbetsuppgift att säkerställa teknisk drift av Helikopterflottiljens rörliga ledningsplats med ingående ledningsstödsystem. Du kommer tillsammans med övriga medarbetare på 432.Sambandstroppen ansvara för daglig tillsyn, underhåll, reparation och till viss del konfiguration av tekniska system samt upprättande och brytande av ledningsplatsen. I din roll som officer förväntas du kunna leda samt utbilda delar av personalen inom dina specialistområden. I tjänsten ingår att delta under flertalet övningar på annan ort under året. Då tjänsten innebär att du jobbar med flera olika typer av system genomförs kontinuerlig intern/fortutbildning vilket medför att du periodvis åker på tjänsteresa.

432.Sambandstroppen sätter högt värde vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och serviceinriktning. För oss är det viktigt att vi levererar hög kvalité i allt vi gör gentemot de enheter som vi understödjer. De enheter som vi understödjer består av ledningslaget som leder verksamheten kring flygbasen samt av de flygande förband som nyttjar basen.

Tjänsten omfattar
• Drift, underhåll, felsökning samt reparation av bl.a. radio-, nätverks-, strömförsörjnings- och klimatsystem.
• Medverka vid upprättande och brytande av rörlig ledningsplats.
• Uppföljning av teknisk dokumentation.
• Utbildning på annan ort och tjänsteresor.
• Att du ingår i flygvapnets insatsförband och kommer bli krigsplacerad.
• Deltagande på militära övningar osv.

Kvalifikationer
• Specialistofficersutbildning
• Lägst godkänd gymnasieutbildning inriktad mot teknik/el/tele/data eller motsvarande.
• B-körkort.
• Godkänd läkarundersökning och fysiska tester (genomförs under anställningsprocessen).

Meriterande
Erfarenhet och/eller utbildning inom:
• Specialistofficersutbildning med inriktning mot markteletekniker flyg/ marktekniker elektronik (Radar-Samband) eller motsvarande.
• IT-drift
• Transmissionsteknik (digital och analog)
• Radar-, radio- och telekomteknik
• Styr och reglerteknik
• Elkraft.

Personliga egenskaper

Tidvis är arbetsbelastningen hög vilket medför att du behöver vara stresstålig, tydlig och kommunikativ. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för tjänsten.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vid behov tillämpas 6 månaders provanställning.
Placeringsort: Linköping
Helgarbete, kvällstjänstgöring förekommer.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Stf Kompanichef Kn Joakim Hellman, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga representanter:
OFR/O – Mats Häggström
Försvarsförbundet – Caroline Nilsson
SACO – Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel 013-28 30 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-12. Den ska innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2021
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-03-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan