Lärare till Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning OR 6-7, FMUndSäkC

Om tjänsten

Sökande enhet
Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen (SäkFAvd), Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. SäkFAvd finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Befattningen är placerad vid Utbildningsenhetens SäkFAvd i Halmstad. SäkFAvd bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR/OF samt yrkes- och befattningsutbildningar. Avdelningen har också uppdrag att utveckla stridstekniskt nyttjande av tjänstehundar i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som lärare arbetar du enskilt eller i grupp med att planera, genomföra och utvärdera utbildning och eller projekt inom ramen för stridsteknik, taktik och ledning av säkerhetsförband. Befattningen innebär även att skapa stimulerande inlärningssituationer med såväl teoretiska som praktiska moment.

Utbildningen sker, för officersprogrammet, samordnat med Försvarshögskolan och för specialistofficersutbildningen med Militärhögskolan Halmstad.

Kvalifikationer

 • Du är utbildad specialistofficer (lägst OR 6-7) alternativt NBO officer (Lägst Lt/Kn).
 • 4-6 års yrkeserfarenhet i militär befattning.
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta som stridsledare vid plutons och eller kompanistab.
 • Erfarenhet av patrulltjänst (säkerhets-, jägar- eller underrättelseförband)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Vi ser att du har en positiv syn på människors utveckling och lärande samt att du är lösningsorienterad och initiativrik.

Utbildningssituationerna innebär att det både ställs krav på god utbildningspedagogik samt att du uppfyller en fysisk förmåga som inte begränsar uppföljning av patrulltjänst (marsch med ryggsäck) i olika miljöer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6-7
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av
Lena Alfvén, C Säkförbandsavd, tel 073-150 72 53
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 84

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Välkommen med din ansökan senast 2021-07-31. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 juni 2021
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan