Cybersoldat GSS/K

Om tjänsten

Är det dig vi söker?

Försvarsmakten fortsätter att bygga sin cyberförmåga och förstärker därför IT-Driften med kontinuerligt tjänstgörande cybersoldater (GSS/K).

Vi söker i huvudsak dig som i nuläget genomför värnplikt som cybersoldat och vill tjänstgöra och utvecklas i en roll som anställd soldat (GSS/K). 

Vill du fylla en viktig funktion i Försvarsmakten och vara med och bygga upp cyberförmågan?

Vill du ha ett omväxlande arbete med utmaningar och meningsfulla arbetsuppgifter?

Vill du arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål? 

Är svaret ja på ovanstående frågor kan cybersoldat hos oss vara något för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du blir en av Försvarsmaktens första anställda cybersoldater som på heltid arbetar som en del av Försvarsmaktens cyberförsvar och får vara med om att bygga upp den militära cyberförmågan.

I tjänsten ingår att stötta plutonsbefäl för nästa omgång rekryter som cybersoldat, vara delaktiga i att utveckla förbandsutbildningen för framtida rekryter, men även att vara en del i att förstärka cyberförsvaret tillsammans med den civila delen av IT-driften.

Du förväntas utveckla din förmåga som cybersoldat över tid samt försvara Sveriges intressen och vår rätt att leva som vi själva väljer. 

Att vara kontinuerligt tjänstgörande soldat (GSS/K) innebär att du är heltidsanställd. I snitt kommer du att jobba 40 timmars arbetsveckor men arbetstiden kan vara oregelbundet förlagd beroende på verksamhetens behov.

För dig som är intresserad av att vidareutbilda dig som Specialistofficer inom området är detta en bra grund att stå på.

Kompetens/Krav

  • Värnplikt som cybersoldat
  • B-körkort
  • God förmåga att uttrycka sig i svenska och engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper

För befattningen krävs att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du ska kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Därtill är du en problemlösare med god analytisk förmåga och tror på människors lika värde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev som motiverar varför du vill vara en del av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Maria Dahlberg 0589-40 400 (vxl).

Vid frågor om avtal och anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, Emma Eriksson 019-39 35 00 (vxl).

Fackliga företrädare:

OFR/O: Johan Nestvall-Boo

OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Per Lohman

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tidsbegränsad anställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten och det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra på övningar och emellanåt arbeta oregelbundna arbetstider.  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 mars 2021
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan