Ledningsregementet söker officer med inriktning mobiliseringsplanering

Om tjänsten

 

Till J3 söker vi nu en planeringsofficer med inriktning mobiliseringsplanering.

Ledningsregementets regementsstab består av ca 80 medarbetare fördelade på 9 avdelningar. J3 består av 6 personer och ansvarar för regementets processer för genomförande- och insatsledning samt uppföljning av genomförd verksamhet vid Ledningsregementet.

Inom genomförandeledning ansvarar J3 för att verksamheten ordersätts och genomförs och inom insatsledning för regementets bevaknings-, beredskaps- och insatsverksamhet samt stöd till det civila samhället.

Vidare ansvarar J3 för regementets mobiliseringsledning samt samordning av den internationella verksamheten som LedR ansvarar för. Inom uppföljningsprocessen kommer du att stödja vid krigsförbandsvärdering, mobiliseringsövningar, repetitionsutbildning, logistikberedningar samt periodiska rapporteringar till högre chef men även genomföra inspektioner och kontroller. J3 är även ansvarig för besök, traditionsvård och ceremoniell verksamhet.

Om tjänsten
Som planeringsofficer vid J3 kommer du att arbeta inom samtliga ovan processer i större eller mindre omfattning.

Inom avdelning kommer du att få funktionsansvar för mobiliseringstjänsten det vill säga planering, genomförande och uppföljning av LedR mobiliseringsplanering.


Krav för sökande

 • Officersexamen
 • B-körkort

 

Meriterande och önskvärda kvalifikationer

 • Behörighet på i Försvarsmakten förekommande sambands- och signalskyddssystem
 • Behörighet IS-UNDSÄK, SWECCIS INS
 • Behörighet IOR
 • Tjänstgöring i militär stab, gärna dessutom internationellt

Ovan kompetenser kommer kunna erhållas efter tillträde.

 
Personliga egenskaper
För att trivas som planeringsofficer vid J3 är det viktigt att du har god samarbets- och samverkansförmåga. Du uppskattar komplexa och mångfacetterade arbetsuppgifter, som inte sällan kräver snabba prioriteringar och dessutom stundtals innebär oregelbundna och krävande arbetstider. Du som söker bör vara en mycket ansvarstagande person, med god initiativförmåga, integritet och självständighet. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens- värdegrund och synen på alla likas värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi ser gärna att du har några år inom Försvarsmakten och gärna gjort egna krigsförbandsövningar.


Övrig information
Befattning: OR 6/7, OF 2
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse              
Lön: Enligt överenskommelse

Svenskt medborgarskap krävs

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt för mångfald och jämställdhet.

Upplysningar om befattningen lämnas av
Mj Christer Nyström, C J3 alternativt stf C J3 Fv Patrick Ericzon, som nås via LedR växel tfn 0171-15 70 00.

Fackliga representanter
ORF/O: Magnus Johansson
SACO-F: Carl-Johan Pettersson
SEKO-F: Christian Hedberg
OFR/S: Clarence Arnstedt


Samtliga kontakter nås via LedR växel tfn 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 mars 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Ledningsregementet – LedR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan