Hjälpmekaniker till 1. Helikopterskvadron i Luleå

Om tjänsten

Sökande enhet:
Välkommen till 1. Helikopterskvadron, en del av Försvarsmaktens Helikopterflottilj.

1. Helikopterskvadron verkar inom den markoperativa arenan, vilket innebär att vår huvuduppgift främst är att stödja armétaktiskt chef med trupp-, och materieltransport. I Helikopterflottiljen arbetar 1. Skvadron med att ta fram och utveckla förmågan Undsättning.

Utöver stöttar vi vid behov civila myndigheter med bland annat brandbekämpning och sjuktransporter.    

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, klargöringspluton.

 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som hjälpmekaniker består i huvudsak att bistå en flygtekniker i linje- och klargöringstjänst. Som en del i detta kommer ni tillsammans iordningställa och säkerställa att helikoptern är klargjord, tankad och har rätt utrustninginför nästa uppdrag.  

Vid linjetjänst kommer ni tillsammans skicka iväg och ta emot helikoptern, mellan flygpassen genomför ni en inspektion för att säkerställa att inga skador har uppstått under uppdraget.

Du kommer också stötta vid förebyggande och avhjälpande underhåll på helikoptern.

 

Kvalifikationer

Godkänd militär grundutbildning med betyg minst Ja- 2- 2.

Godkänd säkerhetsprövning (genomförs under rekryteringsprocessen)

 

Meriterande

- Genomförd militär grundutbildning mot befattningen hjälpmekaniker eller flygmaterielmekaniker.
- Flygteknisk utbildning på gymnasienivå och/eller högre nivå.
- Ambitioner att söka till Specialistofficers-, eller Officersutbildningen med teknisk inriktning.
- Tekniskt intresse.
 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan och intresse att arbeta med tekniskt avancerade system i en arbetsgrupp Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. Tjänsten kräver att du kan läsa och förstå tekniska instruktioner och regelverk på både svenska och engelska. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Nivå/befattning: OR 1-5

Arbetsort: Luleå

Lön: Individuell lönesättning (instegslön för OR1 efter genomförd värnplikt är 20 000kr/månad).

Tillträde: Enligt överenskommelse. Tidigast 2021-06-21

Under anställningsprocessen kommer vi att genomföra fysiska tester (enligt FM FysS grundnivå), hälsokontroll och registerkontroll.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-26. Den ska innehålla CV, betyg från militär grundutbildning och personligt brev, där det tydligt framgår varför du är lämplig för tjänsten. Urval kommer att ske löpande och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten ges av:

Kompanichef, Kn Johan Bohman

Plutonchef, Lt Andrée Persson

 

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj, Mats Häggström

OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Seko Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-283000

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 mars 2021
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan