Lärare i Underrättelsetjänst med arméprofil, OR 6-7 vid FMUndSäkC

Om tjänsten

Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en Lärare i underrättelsetjänst till Utbildningsenhetens underrättelseavdelning.

Sökande enhet

Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala.

Underrättelseavdelningen genomför i huvudsak utbildning inom underrättelsetjänst både på FMUndSäkC och vid andra förband. Avdelningen utbildar bland annat framtidens officerare inom ramen för SOU, redan anställda taktiska officerare och specialistofficerare, samt soldater och sjömän inom ramen för FMUndSäkC kursutbud.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningens huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda, genomföra, utvärdera och utveckla utbildning inom ämnesområdet underrättelsetjänst i rollen som kurschef/lärare. Planerat arbetsområde är försvarsmaktsgemensamma metoder och dess koppling till stridskraftsspecifika delar såsom, främmande stridskrafter, taktik och teknik samt utbildning mot underrättelsecykelns ingående delar.

Kvalifikationer

 • Du är utbildad specialistofficer alternativt NBO lägst löjtnant,
 • Du har erfarenhet från tjänstgöring inom armén,
 • Du besitter kunskaper om svenska arméns taktiska uppträdande på förbandsnivå,
 • Arbetsuppgifterna kräver att du har god verbal förmåga i svenska och engelska,
 • Du är i god fysik form och klarar det fysiska kraven som ställs vid eventuell internationell tjänstgöring.

Meriterande kvalifikationer

 • Tjänstgöring i underrättelsebefattning i armén,
 • Underrättelseutbildning inom försvarsmakten,
 • Erfarenhet av underrättelsetjänstens gemensamma metoder och dess tillämpning inom arméförband,
 • Goda kunskaper om arméförbandens taktik och metoder för ledning,
 • Erfarenhet i rollen som lärare/utbildare,
 • Erfarenhet i rollen som utbildare vid annat skolcentrum inom Försvarsmakten,
 • Internationell tjänstgöring i underrättelsebefattning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande befattning med hög grad av självständighet, initiativtagande och ansvar. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för eleverna. Vi ser även att du är en utpräglad lagspelare med ett högt mått av social kompetens. Du har god förmåga att samarbeta med andra och kan arbeta självständigt med komplexa uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 6-7

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Major Jan Måwe, chef underrättelseavdelningen, 018- 19 64 12, 070-335 70 50
Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
Alt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 juni 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan