Sjövärnskåren söker Båtchefer/båtförare till båtbesättningar inom Hemvärn med marina uppgifter i Östergötlands skärgård

Om tjänsten

Om förbandet
Förbandet ingår i Hemvärnet - Nationella Skyddsstyrkorna. I båtplutonerna övar och utbildar vi oss för våra militära uppgifter, men vi är alltid beredda att omedelbart ge stöd till samhället. Vi förfogar över nio stycken snabbgående båtar av olika typer, som verkar mellan Stockholms - Oskarshamns skärgård. Vår främsta uppgift är att understödja de åtta skyttekompanierna i Östergötland med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt. 

Aktuell befattning: Sjövärnskåren anordnar på uppdrag av Försvarsmakten marin befattningsutbildning för dig som vill bli Båtförare inom Östergötlands Hemvärn med marina uppgifter. Som Båtförare är du högste ansvarige inom besättningen som utgörs av 2-3 personer. Att vara med i Hemvärnet är en livsstil som kräver vilja, möjlighet och förmåga att kunna skydda, bevaka och ytövervaka i fred, kris och krig.


Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Vara ytterst ansvarig för din båt/ditt fartyg och dess besättning. Leda din maskinman och ev. även besättningsman. Navigera och styra din båt/ditt fartyg.Transporter. Ytövervakning

Kvalifikationer: Krav: Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Förarintyg inkl SRC. Goda navigatoriska kunskaper. Goda kunskaper i framförande av motorbåt. God fysik. Intresse för sjöliv.

Meriterande: Erfarenheter från Marinen: Fartygsbefäl kl 8 eller lägre.

Personliga egenskaper: 
Som Båtförare i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Vi ser gärna att du är självgående och noggrann samt stresstålig. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Mer om Sjövärnskåren och våra befattningar inom Hemvärn med marina uppgifter kan du läsa här…

 

Att vara specialist (frivilligpersonal) i Hemvärnet med marina uppgifter:

Befattningen är inget arbete - alltså ingen vanlig anställning - utan är ett ideellt åtagande. Specialisten får under utbildning och övning en ersättning (dagpenning) samt fri mat, fritt boende och fri resa. En specialist i Hemvärn med marina uppgifter tjänstgör enligt ett avtal som är tecknat mellan Försvarsmakten och den enskilde om att tjänstgöra mellan fyra och åtta dygn per år beroende på tjänst. OBS! De befattningar som Hemvärnet rekryterar till verkar enbart inom Sveriges gränser!


Övrigt
Anställningsform: Ideellt åtagande enligt tecknat frivilligavtal.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Utbildningarna går på heltid ofta maximalt en vecka åt gången, när du är färdigutbildad och krigsplacerad gör du en tjänstgöring per år under fyra till åtta dagar.
Arbetsort: Östergötlands skärgård
Tillträdesdatum: Vi rekryterar löpande


För upplysningar om befattningen kontakta:
Carl-Johan Tersmeden, Sjövärnskårernas Riksförbund i Stockholm: 070-462 12 55, rekrytering@sjovarnskaren.se

För information om rekryteringsprocessen (ex. Mitt Försvarsmakten) kontakta:
Olivia Wallentin-Tagesson, Livgrenadjärgruppen inom Försvarsmakten: olivia.wallentin-tagesson@mil.se; 013-283 271.

Sista ansökningsdag

Vi rekryterar kontinuerligt - välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Din ansökan bör innehålla CV samt ett kort ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 24 augusti 2021
  • Plats: Norrköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmakten Hemvärnet (FM HV)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Deltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-09-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan