Kvalificerad handläggare för verksamhetsutveckling vid Ledningsstaben

Om tjänsten

Högkvarteret är det förband som styr verksamheten i Försvarsmakten och där återfinns även myndighetsledningen med Överbefälhavaren och Generaldirektören. Ledningsstaben stödjer Försvarsmaktens ledning med att ta fram beslutsunderlag samt samordnar arbetet inom Högkvarteret.

Ledningsstabens planerings- och ekonomiavdelning består av ca 50 medarbetare, varav omkring hälften är ekonomer med högskoleutbildning och hälften är officerare. Avdelningen leds Försvarsmaktens ekonomidirektör tillsammans med planeringschefen. Den är är organiserad i fyra sektioner; planeringssektionen, uppföljning- och analyssektionen, redovisningssektionen samt materiel- och logistiksektionen.

Sektionen för uppföljning och analys ansvarar för löpande uppföljning av verksamhet inklusive ekonomi på koncernnivå samt bland annat för att upprätta Försvarsmaktens årsredovisning. Sektionen hanterar även utveckling av myndighetens ekonomistyrning och riskhantering samt bereder ärenden inom ett stort antal områden.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att bidra till sektionens uppgifter inom delprocesserna uppföljning resp. analys. I detta ingår att följa upp, konsekvensbeskriva och utveckla formerna för den ekonomiska styrningen, inkluderande den långsiktiga utvecklingen av Försvarsmaktens ekonomimodell så att den på bästa sätt stödjer Försvarsmaktens sätt att leda, arbeta och utvecklas. 

I arbetet ingår att leda mindre, tillfälliga eller långvariga arbetsgrupper samt att samverka med andra delar av Försvarsmakten och även andra myndigheter.

Tillträde enligt överenskommelse.

  

Kvalifikationer                           

 • Högskoleexamen i ekonomi eller annat ämnesområde med koppling till uppgifterna
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God administrativ förmåga
 • God datorvana och kunskaper i Officepaketet.

 

Meriterande kvalifikationer

 • Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet, där bakgrund som yrkes- eller reservofficer är en fördel.
 • Kunskaper om statens ekonomistyrningsregelverk.
 • God förmåga att hantera frågeställningar på både kort och lång sikt
 • Erfarenhet från uppföljnings- och analysarbete i eller med offentliga och politiskt styrda organisationer

 

 

Förfrågningar angående befattningen kan göras till sektionschefen Jonas Hård af Segerstad, i första hand per epost: jonas.hard-af-segerstad[àà]mil.se alternativt via Högkvarterets växel: 08-788 75 00

 

Fackliga kontaktpersoner HKV
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
som nås på telefon 08-788 75 00 (växel)

OFR/S HKV Robert Oidermaa (08-4024011)

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 mars 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-05-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan