Teknisk chef till LogS

Om tjänsten

Om Administration & Stödsektionen

LogS utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 70 st yrkesofficerare och civila.

På Administration- & Stödsektionen arbetar 11 personer med administrativt stöd till studerande och anställda på skolan, kursadministration, materiel- och fordonsstöd till utbildningar och utbildningsverksamhet, husvärdsuppgifter, IT-stöd, ekonomi och verksamhetsledning samt handläggning och utveckling av utbildningsfrågor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som teknisk chef LogS är du skolans expertis inom teknisk tjänst och materielunderhåll. Du ansvarar för ledning och samordning av den tekniska tjänsten vid LogS Detta i syfte att säkerställa teknisk tillgänglighet på skolans materiel.

 • Du fördelar uppgifter och resurser inom ramen för teknisk tjänst vid LogS.
 • Du kontrollerar att förebyggande underhåll sköts enligt fastställda rutiner och bestämmelser.
 • Du planerar, prioriterar och samordnar avhjälpande underhåll.
 • Du upprättar beställningar på avhjälpande underhåll och genomför uppföljning samt kontroll av utfört arbete.
 • Du ger systemstöd åt skolans personal, dvs. utbildar inom teknisk tjänst.
 • Du deltar vid garnisonsgemensamma möten inom teknisk tjänst.

Du är direktföredragande för C LogS avseende aktuellt fordons- och materielläge samt kommade behov. Du funktionsleds av Teknisk chef Regemente.

Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OR 7 med inriktning teknisk tjänst
 • Tjänstgjort som Teknisk chef kompani/bataljon
 • Djup förståelse för materiel - och fordonsprocessen
 • God vana att arbeta i LIFT och system PRIO
 • B-körkort

Meriterande

 • Körkort/Förarbevis C/CE

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som teknisk chef vid LogS måste du ha omdöme, kunskap och förmåga att fatta egna beslut. Du måste ha en god samarbetsförmåga, vara lyhörd och flexibel. Du måste tidigt kunna se vad som behöver göras, planera för detta och kunna arbeta med flera uppgifter samtidigt. Det innebär att du måste kunna tempoväxla och prioritera. Som medlem av en stödfunktion är det viktigt att du gillar att arbeta både i grupp och enskilt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde 2021-09-01 eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en 6-månaders provanställning. Resor i tjänsten förekommer. Befattningen är placerad på Administration-/Stödsektionen vid FM Logistik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Lina Jonasson, tfn 073-856 51 60.

Fackliga representanter

Ulf Granlöf SACO TrängR, Peter Danielsson OFR/S, Jörgen Eliasson OFR/O, Lola Ahlgren SEKO. Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-28. Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (pdf).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar

Trängregementet tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Trängregementet utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan