Senior Controller till Produktionsledningen

Om tjänsten

Har du erfarenhet av HR, ekonomi och kollektivavtal? Då söker vi dig som vill vara med och förbättra Försvarsmaktens arbete.

Försvarsmakten är inne i en period av tillväxt för att stärka den operativa förmågan vilket ställer krav på mer precisa avvägningar avseende personal- och verksamhetskostnader.

Om Avdelningen

Genomförandeavdelningen är en del inom Högkvarterets Produktionsledning och ansvarar för planering och uppföljning av verksamhet, ekonomi och personal inom förbandsproduktionen. Avdelningen är sammanhållande för verksamhetsuppdrag till försvarsgrenar och stridskrafter. Avdelningen består av ett 30-tal medarbetare fördelade på analys-, planering- och personalsektionen.

Din roll

Som Senior Controller kommer du att ha ett brett kontaktnät där du regelbundet kommunicerar med medarbetare inom HR- och ekonomiområdet. Med dina kunskaper om de kostnadsdrivande delarna i Försvarsmaktens kollektivavtal, förväntade rekryteringar, pensionsavgångar, sjukfrånvaro m.m. drar du, med stöd av FM affärssystem SAP PRIOslutsatser vilka kontinuerligt rapporteras till högre chef. Dina träffsäkra analyser skapar det beslutsunderlag som används vid personell tillväxt, reduceringar och avvägningar.

I nära samarbete med dina kollegor skapas den helhet som utgör Försvarsmaktens förbandsanslag. Genom föreläsningar och kunskapsspridning bidrar du till Försvarsmaktens organisatoriska lärande och stödjer försvarsgrenar, stridskrafter samt andra delar av Högkvarteret.

Personliga egenskaper

Som person är du en lagspelare som presterar med hög kvalité, även under perioder av hög arbetsbelastning. Du har en förmåga att ur stora mängder data förmedla relevant information på ett begripligt sätt. Du ser möjligheter i utmaningar och delar med dig av dina kunskaper.Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom ekonomi och/eller HR alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Erfarenhet av ekonomi och/eller HR-arbete inom Försvarsmakten eller inom annan myndighet.

Goda kunskaper i MS Office.

Erfarenhet av arbete i PRIO/SAP.

Meriterande Kvalifikationer

Kunskaper om Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell och kollektivavtal.

Genomförd värnplikt/GMU/GU.

Placering

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens Högkvarter på Banérgatan 62

Övrig information

Arbetsort är Stockholm. Tjänsten är tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

I ansökan ska löneanspråk bifogas.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Sektionschef Amanda Larsson, amanda.larsson@mil.se

Stf Sektionschef Jonas Gutö,jonas.guto@mil.se

Fackliga representanter

SACO HKV       Camilla Robertsson

OFR/O HKV      Arne Nilsson

OFR/S              Kjell Tetzlaff

SEKO HKV        Lise-Lotte Larsson

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 april 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan