Teknisk chef till 23.Flygbaskompaniet

Om tjänsten

Vi söker nu Dig som vill arbeta som teknisk chef på vårt 23.Flygbaskompani inom Basenheten med utgångsgruppering i Ronneby.

Befattningen erbjuder
I befattningen som teknisk chef kommer du att vara en del av kompaniledningen och leder den tekniska tjänsten inom kompaniet. Tjänsten är varierande och i vissa stunder utmanande med många moment som händer samtidigt.

Om enheten
23.Flygbaskompaniet är flottiljens rörliga enhet och är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, opererar och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I ditt arbete som teknisk chef kompani ingår att funktionsleda fordon-, underhålls- och övrig teknisk tjänst inom kompaniet såväl under utbildning och övningar samt under nationella- och internationella insatser.

Arbetet innebär också att leda och utveckla kompaniets materielunderhållstjänst. Du kommer även att följa upp Vård FM på kompaniet och fortlöpande orientera teknisk chef flottilj/kompanichef om materielläget på kompaniet.

Det gäller att du är väl förtrogen med och insatt i dina arbetsområden och därigenom kan stödja logistiken inom kompaniet och förbandet. Arbetsuppgifterna kan variera, även utanför de ordinarie, vilket ställer krav på stor flexibilitet

Kvalifikationer

 • Officer
 • Körkort B (manuell växellåda)

Meriterande

 • Teknisk officer mark/mekanik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
 • Erfarenhet att planera materielunderhåll inom FM
 • Erfarenhet av att arbeta med underhåll och tekniska ordrar
 • Tidigare erfarenhet av teknisk tjänst

Personliga egenskaper
Vi söker dig med personliga egenskaper som präglas av noggrannhet, god initiativ- och samarbetsförmåga. Du har god struktur i ditt arbete och är van vid att arbeta i olika tidstempo utan problem att växla däremellan. Samtidigt som det handlar om att förvalta befintligt arbete ska du inte vara främmande att driva utvecklande arbete och se och identifiera förbättringsområden. Du trivs med att ta ansvar och har en god helhetssyn och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö med att finna lösningar på uppkomna utmaningar.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill Du veta mer om arbetet kontakta gärna:
Kompanichef Roger Karlsson, nås via växel på tel. 0457-47 10 00 alternativt mail
F17-BasE-23.Fbaskomp@mil.se (Ange ”Teknisk Chef” i ärenderaden)

Fackliga företrädare
Hans Bergvall, OFR/O, telnr. 070-949 06 08,
Peter Bohnsack, OFR/S, telnr. 070-857 40 06,
Jan-Anders Nilsson, SEKO, telnr. 073-422 23 40

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 april 2021
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan