Must söker medarbetare med internationell erfarenhet av signalskydd

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Brinner du, likt oss, för att lära dig mer och ständigt förbättras kan vi erbjuda dig ett viktigt arbete tillsammans med de bästa. Vi tycker att vår personal är viktig och med en anställning hos oss får du stora möjligheter att påverka balansen mellan arbete och privatliv.

Sökande enhet

Välkommen till oss på ledning och samordningssektionen vid säkerhetkontorets avdelning för krypto och IT-säkerhet. Vi söker dig med erfarenhet och god kännedom inom signalskydd och som vill växla upp och vara med och påverka framtidens signalskyddstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Idag saknar vi en sammanhållande roll för en del internationella kryptosystem. Dina tidigare erfarenheter, gärna i ett internationellt sammanhang, gör dig lämplig att axla detta ansvar genom att utveckla och tillvarata denna verksamhet inom avdelningen. Detta innebär att en del resor förekommer, både inom och utanför Sverige.

Som medarbetare kommer du att delta vid tillsynskontroller av signalskyddstjänsten. Utöver det kan du bland annat också komma att delta i utvecklingsprojekt inom signalskyddsområdet som avdelningen deltar i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som jobbar eller har jobbat med signalskydd i internationell verksamhet och har goda kunskaper inom signalskyddsområdet alternativt att du deltagit i verksamheter och har kunskaper som vi bedömer likvärdiga. Du har en mycket god förmåga att dokumentera, strukturera och presentera information i tal och skrift. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Meriterande

För att på bästa sätt klara av dina arbetsuppgifter är det bra om du har erfarenhet från signalskyddsverksamhet i en internationell kontext till exempel gentemot NATO, EU eller andra internationella samarbetspartners. Utöver det är det meriterande att ha jobbat vid militär stab eller som signalskyddschef. Har du även deltagit i projekt, har en god förståelse för militär säkerhetstjänst och kunskaper om ledningssystem är även detta meriterande.

Personliga egenskaper

Du har en stark vilja att lära dig mer och att utveckla och strukturera redan befintliga processer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra, även till personer som inte är kunniga inom samma område. En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du har hög integritet, är prestigelös och initiativrik samt förstår vikten av kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är öppen att söka för både civil och militär personal. Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen:

Kontakta Peter Eidegren (Chef Ledning och samordningssektionen) tel: 08-788 83 28.

För information om rekryteringsprocessen:

Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv ”Specialist Signalskydd” i ämnesraden.

Fackliga representanter (tel 08-788 75 00)

Anders Markow SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Maria Ekelund OFR/S och Lise-Lotte Larsson SEKO.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan