Sambandstekniker OR 7 3.helikopterskvadron Ronneby

Om tjänsten

3.helikopterskvadron har som huvuduppgift att genomföra sjöoperativ verksamhet med helikopter. Som Sambandstekniker tillhör du staben och deltar i arbetet med förbandets sambands- och ledningssystem. I detta ingår fasta system i våra lokaler samt rörliga kommunikationssystem som används vid insatser och övningar. I ledningssystemet ingår bland annat strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk samt radioutrustning. Då vi är en stödjande enhet så har vi tät kontakt med användarna till vilka vi erbjuder support med allt från Office till telefoni.

 Arbetet innebär också att du åker på internutbildningar inom Försvarsmakten, är med på övningar i fältmiljö samt att du vid behov förväntas att tjänstgöra i internationella insatser.

 Eftersom övningarna löses i fält ställs det krav på att du har förmågan att ta egna initiativ och jobbar hårt, framförallt under upprättande samt brytandet av ledningsplatsen. I arbetsuppgifterna ingår även att verka som soldat.

 

Kvalifikationer

 • Genomförd specialistofficerutbildning
 • B-körkort
 • God fysisk status

Meriterande kvalifikationer

 • Specialistofficerutbildning med inriktning samband
 • Kunskap/erfarenhet inom marint samband
 • Goda kunskaper inom radioteknik med inriktning HF
 • Kunskap inom el och strömförsörjning
 • Kunskap inom telekomteknik
 • Kunskap inom nätverksteknik
 • Signalskyddsutbildning
 • C- och/eller CE-körkort

Personliga egenskaper

Du är noggran och har god samarbetsförmåga. Du har också förmågan att ta egna intiativ och arbeta självständigt. Som person är du flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning . Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Ola Höckerdal, 0457-472230, ola.hockerdal@mil.se

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Arbetsort: Ronneby

Tillträde: Enligt överenskommelse

Befattningsnivå: OR7

Lön: Enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för den här befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 april 2021
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan