Servicetekniker med inriktning Medicinteknik, FMTS Markverkstad Väst/Göteborg

Om tjänsten


Har du ett tekniskt intresse och förmåga, gillar att arbeta praktiskt och har en god känsla för service och administration. Då kan detta vara ett spännande jobb för dig.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande uppgifter för att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena yrkeslivet med det privat. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid.

Om enheten
Markverkstad Väst är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 65 medarbetare, som bedriver verksamhet i Halmstad och Göteborg.

Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel -medicinteknisk utrustning i hela landet och leverera tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, tekniska anpassningar och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstaden har auktorisation för ISO 9001 och ISO 17120.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens medicintekniska utrustning.
• Återrapportera utfört arbete i Försvarsmaktens stödsystem för materielunderhåll.
• Ta emot och hantera kundernas materiel.
• Arbetet utförs i huvudsak i våra lokaler, men även på plats hos brukare
• Systemstödsresor till utlandet kan förekomma.
• Du kan komma att medverka som rådgivare inför tekniska modifieringar, nyanskaffning, upphandlingar och eventuellt planering för framtida kvalitetssystemförbättringar.

Exempel på utrustning som hanteras:
Övervakningsmonitorer, defibrillatorer, sprut och volympumpar, autoklaver, diskdesinfektorer, reduceringsventiler, ventilatorer, sugpumpar.

Kvalifikationer
• Gymnasieexamen med teknisk inriktning eller teknisk kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
• Aktuell praktisk erfarenhet av service- och underhållsarbete på teknisk utrustning.
• Goda kunskaper i engelska och svenska, såväl i tal som i skrift.
• Datorvana med kunskaper i Word och Excel.
• God fysik, eftersom arbetstiderna kan vara oregelbundna samt att arbetet är fysiskt krävande.
• B körkort.

Meriterande
• Erfarenhet av Försvarsmaktens medicintekniska materiel.
• Erfarenhet av verkstadsdrift och materielunderhåll inom Försvarsmakten.
• Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens stödsystem för materielunderhåll.
• Erfarenhet av processorienterade arbetssätt.

Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som tekniker är du strukturerad och resultatorienterad. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vidare söker vi dig som har en positiv attityd och vill vara med och utveckla den medicintekniska underhållsverksamheten inom Försvarsmakten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Civil befattning.
Tillsvidareanställning, heltid, som inleds med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Göteborg.
Tillträdesdatum: snarast efter ök.
Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Skiftarbete kan komma att tillämpas.

Information om befattningen kontakta
Sektionschef Urban Südow, tfn. 0766-355404.

Information om rekryteringsprocessen kontakta
HR Alexandra Falk, tfn. 0708- 481761.

Fackliga företrädare
SACO: Bengt Blom,
OFR-S: Tony Svensson,
SEKO: Gerard Woll,
OFR-O: Anders Norén,
Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2021-05-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 april 2021
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan