FM Veterancentrum söker planeringsofficer

Om tjänsten

Försvarsmaktens Veterancentrum är Försvarsmaktens kompetenscentrum för myndighetens arbete med utlandsveteraner och deras anhöriga.  FM Veterancentrums verksamhet omfattar samtliga skeden i insatscykeln; utveckling av metoder och rutiner för preventivt arbete inför insatsen, vidmakthållande åtgärder under insatsen samt uppföljande och stödjande åtgärder efter insatsen. Erkänsla är också ett viktigt verksamhetsfält.

Vid FM Veterancentrum bedrivs en nyskapande verksamhet och som medarbetare hos oss får du möjlighet att vara med och forma Försvarsmaktens arbete med utlandsveteraner och deras anhöriga i stort och smått. Det är en givande verksamhet med många kontaktytor och du kommer att ingå i ett sammansvetsat team där vi bidrar till varandras utveckling. 

FM Veterancentrum lyder i verksamheten direkt under myndighetens personaldirektör men är organisatoriskt inordnad i MHS Karlberg och arbetsplatsen är vid Karlbergs slott i Solna kommun.

FM Veterancentrum söker nu en planeringsofficer

Planeringsofficeren är organisatoriskt placeras vid sektionen för planering och utveckling som ansvarar för enhetens interna liv, olika utvecklingsprojekt samt verksamhetsmässiga styrningar mot försvarsmaktens förband, skolor och centrum.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Du ansvarar för enhetens verksamhetsöversikt, ärendelottning och interna uppföljning samt sammanhåller och utarbetar interna styrdokument såsom FM Veterancentrums verksamhetsbeskrivning och verksamhetsplan.
 • Du representerar FM Veterancentrum vid Militärhögskolan Karlbergs verksamhetskoordinering och andra samordnande forum inom skolan.
 • Du bidrar till utvecklingen av verksamheten genom att ingå i och vid behov leda projekt och arbetsgrupper inom verksamhetsfältet.

Kvalifikationer

 • Officersexamen (major/örlogskapten - OF3).
 • Erfarenhet från stabsarbete
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem
 • Erfarenhet av verksamhetsledning och projektledning
 • Utlandserfarenheter från internationell militär insats

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av arbete i högre stab
 • Tidigare erfarenheter av att arbeta med veteran- och anhörigverksamhet
 • Säkerhetsutbildning

Personliga egenskaper

För att passa i rollen bör du ha god social kompetens och väl utvecklad samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att både arbeta i och leda projekt. Vidare bör du ha god förmåga att arbeta strukturerat, både självständigt och som arbetsgruppsmedlem och ha en mycket god analytisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Chef Sektionen för planering och utveckling, Monica Larsson 076-8935626

Fackliga representanter

SACO-S Maria Back-Nilsson, 08-514 39 743

OFR/S Stefan Ragnebrink, 08-514 39 827

OFR/O Patrick Bäck, 070-878 37 22

Övrigt

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-13.

Detta är en tillsvidarebefattning.

Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2021-08-09

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 april 2021
 • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan