Inhämtare till sektionen för teknisk inhämtning, Must

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete. 

Om enheten

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Vi söker nu erfarna inhämtare till sektionen för teknisk inhämtning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär att bedriva inhämtning och inom funktionsområdet vidareutveckla metoder, verktyg och tekniker för teknisk inhämtning. Du bearbetar stora informationsmängder och presenterar dina resultat i form av rapporter och visualiseringar. Du kravställer, designar och i vissa fall implementerar de IT-system som behövs för att fullgöra dina arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av teknisk inhämtning
 • Erfarenhet av mobilforensik
 • Erfarenhet av fordonsforensik
 • Erfarenhet av arbete inom säkerhets- och underrättelseförband
 • Goda kunskaper om nätverksteknik och nätverksprotokoll
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort – B

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet från systemutveckling, programmering och scriptspråk
 • Erfarenhet av hårdvarunära utveckling
 • Erfarenhet av dator- och nätverksforensik
 • Erfarenhet från utlandstjänstgöring inom säkerhets- och underrättelseförband
 • Kunskaper om APT och hotaktörer inom cyberområdet
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper

För att du ska trivas är det av vikt att du är initiativrik och resultatfokuserad. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du arbetar både med en kort horisont och med långsiktig metodutveckling. Tjänsten ställer mycket höga krav på din integritet och ditt IT-säkerhetsmedvetande. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Tjänsten är oberoende och öppen att söka för både civila och militära medarbetare. Tillträde snarast. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv ” Inhämtare TI” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till:

Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85

Stockholm

Märk din ansökan ”Inhämtare TI”

Sista ansökningsdag
Välkommen med din intresseanmälan senast 2021-05-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 april 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan