Yrkesinformatörer med fotointresse

Om tjänsten

Vi söker yrkesinformatörer till Blekinge Flygflottilj. Ett varierande och flexibelt jobb med stora möjligheter till individuell utveckling. Jobbet erbjuder ett utåtriktat och öppet arbetssätt med det personliga mötet i fokus.

Om enheten
Förbandets rekryteringsfunktion är placerad vid flottiljstabens personalavdelning A1. Yrkesinformatörerna (YI) ingår i ett arbetslag tillsammans med en rekryteringskoordinator som har till uppgift att styra och leda attraktions- och rekryteringsverksamheten inom förbandet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Förbandets YI verkställer den planerade attraktions- och rekryteringsverksamheten. YI huvuduppgift är yrkesinformation samt försvarsmaktsupplysning. På vilket sätt och i vilken form detta sker har du som YI stor frihet att själv arbeta fram koncept för det personliga mötet i samverkan med Rekryteringskoordinatorn. Aktiviteter som genomförs är bland annat skolföreläsningar, deltagande på mässor och event samt ta emot studiebesök i olika former på förbandet.  Som förbandets ansikte utåt har du en viktig roll i mötet med Försvarsmaktens olika rekryteringsmålgrupper. Vi ser gärna att du är van vid sociala medier då funktionen i  stor utsträckning arbetar med detta. Har du utbildning eller erfarenhet inom foto och rörlig bild är det en stor fördel då detta är ett område vi vill utveckla inom funktionen. Du utför ditt arbete i samverkan med förbandets enheter och tillsammans med övriga förband i regionen. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Kvalifikationer
 • Genomförd militär grundutbildning, värnplikt eller motsvarande med minst betyg JA-2-2
 • B körkort (manuell växellåda)

Meriterande
 • Anställd GSS med ett års tjänstgöring eller mer
 • Utbildning inom informationsområdet eller likvärdiga erfarenheter
 • Erfarenhet av informations- eller rekryteringsfrämjande arbete
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom fotografering

Personliga egenskaper
Du måste trivas med att arbeta självständigt och ta egna initiativ, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Vidare skall du vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv, både inom och utanför Försvarsmakten. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning upp till 8 år med stöd av ”Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten” eller ”Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar”.

Sysselsättningsgrad: Heltid. Kvällar, helger och tjänsteresor förekommer.

Lön: Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Arbetsort: Ronneby

Tillträdesdatum: Tillträde snarast. Tidsbegränsad placering enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Isabelle Engström 076-899 68 25 isabelle.engstrom@mil.se
Andreas Holmberg 070-896 26 51 andreas.a.holmberg@mil.se   

Fackliga företrädare:
Hans Bergvall, OFR/O telnr. 070-949 06 08
Peter Bohnsack, OFR/S telnr. 070-857 40 06
Jan-Anders Nilsson, SEKO telnr.073-422 23 40

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 april 2021
  • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan