Applikationsansvarig (Product Owner) - SharePoint

Om tjänsten


Vill du hjälpa oss försvara vår frihet att leva som vi vill? Tillsammans gör vi en viktig skillnad för många. Känner du som vi att det är viktigt? Sök till Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) Systemförvaltningsenhet och påbörja din resa idag. Vi bidrar till försvarsförmågan genom att stödja verksamheten med moderna systemstöd och ett arbetssätt i framkant.

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter, inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla funktionella, säkra och robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Sektionen Informationssystem, där befattningen är placerad, ansvarar för Försvarsmaktens SharePoint-applikationer. Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Applikationsansvarig hos oss ingår du i ett av förvaltningsorganisationens applikationsteam. Applikationsteamen består av tvärfunktionella kompetenser såsom utvecklare, testare, kravhanterare och applikationsansvarig. Teamen har en hög grad av autonomitet och ansvarar för utveckling, anpassning och vidmakthållande av ca 20 applikationer.

Förvaltningsarbetet drivs enligt agil utvecklingsmetodik och innebär mycket teamarbete, vilket ställer höga krav på din sociala förmåga och vilja att arbeta i team – hos oss gäller laget framför jaget. Vi ser gärna att du är intresserad av modern utvecklingsmetodik och att du anser att kontinuerligt förbättringsarbete är ett naturligt inslag i tillvaron. Vi använder moderna verktyg, däribland Azure DevOps  Server, Visual Studio och Katalon Studio. I dagsläget pågår även ett arbete med att versionsväxla från SharePoint 2016 till SharePoint 2019.

Du kommer att koordinera förvaltningsarbetet med SharePoint-applikationer. Allt arbete sker i nära samverkan med ditt team. Som person bör du vara service-minded och ha en stark vilja att hjälpa ditt team.

Som Applikationsansvarig leder du ett av förvaltningsorganisationens applikationsteam.  Du förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens SharePoint-applikationer med fokus på kvalitet, effektivitet, användbarhet och automation. Det är ditt ansvar att driva vision, strategi och design för att säkerställa att applikationerna är effektiva och anpassade efter verksamhetens behov. Du är också funktionsexpert för applikationerna, har en ledande roll i kravarbete och utveckling vid förändringar samt leder och genomför sprintar. Som Applikationsansvarig är det också ditt ansvar att felsöka och identifiera lösningar för uppkomna incidenter.

Incident- och Problemhantering

 • Felsökning och analys av incidenter och problem
 • Stöd till drifttekniker, utvecklare och testare vid felsökning av incidenter och problem från produktionsmiljö

Förändringshantering

 • Precisera och definiera verksamhetsbehov i samverkan med verksamheten
 • Underhålla och utveckla teamets ”backlog”
 • Utvärdera lösningsalternativ i samverkan med verksamheten

Arbetssätt/verksamhetsutveckling

 • Stödja i utvecklingen av förvaltningsorganisationens arbetssätt
 • Stödja övriga delar av organisationen med applikations-expertis
 • Vid behov delta i organisationsöverskridande samarbeten

Kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning
 • Minst 2–3 års erfarenhet av systemförvaltning
 • Erfarenhet av arbete med agila metodiker
 • God förmåga att kommunicera pedagogiskt i tal och skrift

Meriterande

 • Dokumenterad erfarenhet av att administrera/konfigurera SharePointlösningar
 • Erfarenhet av att arbeta med Team Foundation Server (TFS)/Azure DevOps Server eller motsvarande
 • God systemvana och mycket goda kunskaper i MS Office

Personliga egenskaper

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar eftersom de ligger till grund för hur vi organiserar och bedriver vårt arbete. Teamet är den viktigaste enheten i vår organisation och vi lägger stor vikt vid att du skall trivas med dina medarbetare och de med dig. Detta ställer höga krav på din sociala förmåga, vilja att arbeta i team och motivation att arbeta med agila metoder.

Stor vikt läggs kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Enköping

Försvarsmakten erbjuder mycket goda möjligheter till fortsatt personlig kompetensutveckling och uppmuntrar också till en hälsosam livsstil genom att erbjuda tre timmars träning per arbetsvecka.

Tjänsten är en tiillsvidareanställning och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Anki Westerberg 076-803 93 01. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-28.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 april 2021
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan