Skaraborgs regemente, P4 söker sektionschef till HR-avdelningen

Om tjänsten

HR-avdelningen är under organisationsförändring och kommer att delas upp i två sektioner. HR-chefen blir tillika avdelningschef och således sektionschefernas närmste chef. Vid HR-avdelningen arbetar både militär och civil personal med fokus att stödja P 4 chefer i HR-relaterade ärenden.

Om befattningen

Som sektionschef vid HR-avdelningen kommer du att arbetsleda det operativa arbetet vid en av sektionerna på avdelningen. Detta innebär bl a att leda och fördela arbete inom olika processer inom HR-området så som rekryteringsåtgärder, arbetsmiljöprocesser, rehabiliteringprocesser, veteran och anhörigstödsaktiviteter samt administration av personal- och lönebeslut. Sektionschefen är tillika handläggare i HR-relaterande ärenden och stödjer chefer inom flera områden. Du kommer vara närmsta chef och ha arbetsgivaransvaret över personalen inom din sektion.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom HR alternativt kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad och aktuell erfarenhet av operativt personalarbete inom HR-området
 • Dokumenterad och aktuell erfarenhet i att ansvara och leda projekt och utvecklingsarbeten
 • B-körkort

Meriterande

 • Aktuell erfarenhet från ledande befattning med personalansvar
 • Aktuell erfarenhet av HR-arbete i statlig verksamhet, företrädesvis i Försvarsmakten
 • Kunskap om Försvarsmaktens regelverk
 • Goda kunskaper i MS Officepaket och Outlook
 • God administrativ förmåga

Personliga egenskaper

Du ska ha en god ledarskapsförmåga och vara trygg i Ditt ledarskap. Som sektionschef kommer du möta och leda medarbetare med mycket varierande erfarenheter och perspektiv varför lyhördhet är viktigt. Du ska kunna ta egna initiativ likväl utföra uppgifter på order. Arbetet sker nära dina kollegor inom HR-funktionen. Du kommer också ingå i andra arbetsgrupper och forum på olika nivåer inom P4 och på garnisonen där du är bekväm i att föra talan för framförallt HR-funktionens arbete. Därav är det viktigt att du har en god social- och samarbetsförmåga och är en förtroendeingivande person. Som chef måste Du vara ett föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund. Som sektionschef kan du arbeta i enskilda uppgifter men också ha god förmåga till att se och agera utifrån helheten inom sektionens ansvarsområden.

Försvarsmakten eftersträvar en personalsammansättning som speglar samhället och arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet. Vi ser gärna en sökande som bidrar till detta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningen

Det är en civil heltidsanställning tillsvidare som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Arbetsorten är Skövde men tjänsteresor till andra orter kan förekomma.

Kontaktperson

Om Du vill du veta mer om befattningen är Du välkommen att kontakta HR-chef Marcus Rönnqvist eller HR-avdelningschef Lina Kahlin, båda nås via växeln 0500-46 50 00.

 

Fackliga företrädare

SEKO Lola Ahlgren, OFR/S Helena Astanius, OFR/O Björn Sandén, samtliga nås via växeln 0500-46 50 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-09.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är bäst lämpad för denna anställning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är ett stort regemente med flera enheter och har sin huvudort i Skövde. Till regementet hör 2:a brigadstaben, 41:a och 42:a pansarbataljonerna, 1:a tungtransportkompaniet och ett brigadspaningskompani. Sommaren 2021 börjar vi också utbilda inom artilleri. Vi verkar på övningsfält från Älvdalen i norr till Remmene i söder och samverkar med andra organisationen och myndigheter för att låta Sverige vara i fred.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 april 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan