Södra Militärregionen (MR S) söker två stycken frivillighandläggare

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Välkommen att tjänstgöra i Regional stab vid Södra Militärregionen.

Om enheten

Södra Militärregionen (MR S) Är ett krigsförband där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila tjänstemän.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Södra Militärregionen omfattar de geografiska länen: Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Frivillighandläggare kommer du att fungera som en länk mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna samt utbildningsgrupper. Det finns i dag 18 frivilliga försvarsorganisationer som spänner över ett brett spektrum av ämnesområden. Du som handläggare kommer kontinuerligt föra dialoger med frivilliga försvarsorganisationer, förband och utbildningsgrupper, som kan bli både varierande och utmanande.

I ditt arbete som handläggare kommer det vara av stor vikt att fortsätta utveckla det samarbete som finns idag.

Samarbetet är mycket viktigt för Försvarsmaktens förmåga att utbilda och tillsätta specialistbefattningar inom samtliga delar av Försvarsmakten.

Som frivillighandläggare kommer du att samordna, följa upp, utvärdera och utveckla arbetet med de frivilliga försvarsorganisationerna samt de förband och utbildningsgrupper som finns inom regionen.

I din roll som Frivillighandläggare är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du som handläggare kommer att bli krigsplacerad i Regional stab och kommer ges anpassad militär utbildning.

Ytterligare en arbetsuppgift är fysisk träning 3 timmar i veckan.

Kvalifikationer

• Lägst gymnasiekompetens

• God datorvana med goda kunskap i Office

• Körkort lägst klass B

• Flerårig erfarenhet av hemvärn, frivlligpersonal och frivilliga försvarsorganisationer

• God administrativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

• Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet

• Erfarenhet av SAP/PRIO

Personliga egenskaper Du har god förmåga att arbeta självständigt med mandat. Du är noggrann och har god förmåga att arbeta med flera projekt parallellt. Du har hög social kompetens och delar Försvarsmaktens värdegrund.

För att trivas med den stora kontaktyta som tjänsten innebär är det viktigt att du är kommunikativ, energisk och trivs med att skapa nya kontakter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid

Arbetsort: Revingehed

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Två befattningar

Lön: Individuell lönesättning

Befattningen innebär vissa resor inom regionens område samt helg och kvällsarbete kan förekomma.

För upplysningar om befattningen:

Frivillighandläggare Malin Chronquist, malin.chronquist@mil.se

För information om rekryteringsprocessen:

HR-specialist Linus Eliasson, linus.eliasson@mil.se

Fackliga företrädare

OF Thomas Johansson

OFR/S Sena Seladin

SACO Maria Iglesia 

SEKO Sven-Erik Borg

Samtliga nås via växeln på 046-36 80 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-09. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 april 2021
  • Plats: Lund, Skåne län, Sverige
  • Förband: Södra Militärregionen - MR S
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan