Flygtekniker/Färdmekaniker till Statsflygskvadron (Arlanda), Skaraborgs flygflottilj F7

Om tjänsten

Enheten

Statsflygenheten är en del av förbandet F7 Såtenäs med verksamhet som utgår från Arlanda flygplats. Enhetens uppgifter är att genomföra flygtransporter åt statschefen, den högsta civila- och militära ledningen. Verksamheten regleras av Statsflygförordningen (SFS 1999:1354) men enheten utgör även 733.Statsflygskvadron i krigsorganisationen.

Verksamheten är dynamisk i sin karaktär, ofta med sena ingångsvärden, där höga krav ställs på säkerhet, sekretess och tillgänglighet. Flygverksamheten genomförs globalt och pågår över hela året utan sedvanliga semesternedstängningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Förebyggande och avhjälpande underhåll på fpl 102C (Gulfstream GIV) och fpl 102D (Gulfstream G550).
 • Färdmekaniker ingående i besättning.

Kvalifikationer

 • Godkänd yrkesofficersutbildning och pågående anställning i Försvarsmakten
 • Militärt flygteknikercertifikat B1
 • B-körkort
 • Svensk medborgarskap

Meriterande

 • Flygteknikercertifikat B1:1 på fpl 102
 • Utbildad färdmekaniker/tekniker i flygtjänst
 • C-körkort
 • Goda språkkunskaper i engelska

Personliga egenskaper

 • Lagspelare, du blir en del i vårt arbetslag som tillsammans ska möta våra höga tillgänglighetskrav.
 • Självständig, arbetet kräver att du kan arbeta självständigt då du ofta får agera ensam i din roll som representant för flygunderhåll.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.försvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Befattningen är en militär anställning som specialistofficer (OR7). Vi välkomnar även ansökningar från OF som är kvalificerade och öppna för att byta befälssystem.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Arlanda
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Arbetstiderna är varierande och kan komma att ändras med kort framförhållning. Tjänstgöring på helger förekommer.

Kontaktpersoner

Vill du veta med om befattningen är du välkommen att kontakta Mj Robin Malm, 070-889 8232, robin.malm@mil.se

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 april 2021
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan