Civil handläggare operativ civil-militär samverkan

Om tjänsten


Om enheten
Insatsledningen på Högkvarteret leder Försvarsmaktens insatser på uppdrag av överbefälhavaren, ÖB. Uppdraget är att planera, leda och följa upp insatser, både i Sverige och utomlands. Insatsledningen söker nu en civilanställd som en del i samverkanssektionens arbete med operativ civil- militär samverkan. Samverkanssektionen är en del av Insatsledningens avdelning för samverkan och rustningskontroll, INSS J9.

INSS J9 huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om civil-militär samverkan vid planering, genomförande och uppföljning av operationer och insatser samt dito inom Försvarsmaktens rustningskontrollverksamhet. Vi är en liten grupp som samarbetar nära varandra och ställer upp för varandra. Till vår grupp söker vi dig som är en god lagkamrat med vilja och förmåga att ta både initiativ och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer vara en del i ett stabsarbete där du tar fram underlag såväl enskilt som tillsammans med andra.  Det övergripande målet med vårt arbete är att medverka till operationer och insatser för vårt nationella försvar. Arbetet koncentreras på samverkan med myndigheter och andra civila aktörer, men det kan även innehålla viss möjlighet till internationella perspektiv. Du kommer att arbeta tillsammans med såväl militär som civil personal, där vi gemensamt hjälps åt att utveckla vår militära förmåga.

Arbetsuppgifternas fokus ligger på planering, genomförande och uppföljning av civil-militär samverkan.

En annan viktig uppgift blir att kontinuerligt bidra till att utveckla både verksamheten och metoder. Det kan till exempel handla om hur vi hanterar vår civillägesuppfattning eller rapporterings- och informationsflödet.

Du rapporterar till chefen för Samverkanssektionen på INSS J9.

Kvalifikationer
• Högskoleexamen inom t.ex. statsvetenskap alt. välbeprövad erfarenhet av beredskapsplanering eller motsvarande.
• Erfarenhet av arbete och samverkan på myndighetsnivå.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Dokumenterad erfarenhet av att leda egna projekt.

Kunskap om Sverige och erfarenhet av myndighetsarbete är en förutsättning för att snabbt kunna bidra. Vi söker en person med bred och djup arbetslivserfarenhet av arbete inom myndighetssverige, med beredskapsrelaterade frågor. Förmåga att ta till sig mycket information och omsätta denna till stöd operativ totalförsvarsplanering.

Meriterande
• Erfarenhet av Försvarsmakten.
• Kunskap om insatsprocessen.
• Arbete med totalförsvarsutveckling.
• Erfarenhet eller kännedom om beredskapsplanering m.m. inom myndighetsverige från perioden före 2008.
• Körkort lägst klass B.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.
Resor ingår i tjänsten.
Tillträdesdatum enligt ök.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson,
SACO HKV Camilla Robertsson,
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff,
SEKO HKV Pia Almström,
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00.

För frågor om tjänsten kontakta:
Avdelningschef Överste Anna Siverstig alt. Sektionschef Dick Börjesson,
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta:
HR Generalist Marie Mattsson, nås via växeln 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan