Nätverkstekniker till Militära underrättelse och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en nätverkstekniker där de huvudsakliga arbetsuppgifterna består i att underhålla, utveckla och förvalta befintlig infrastruktur. Det förekommer också arbete i projektform. Vi ser gärna att du utöver specialistkunskaper inom nät, har goda kunskaper inom andra teknikområden då arbetet ofta utförs tillsammans med kollegor från andra grupper.

Arbetsuppgifterna innefattar även att:

 • Säkerställa stabil drift både kortsiktigt och långsiktigt
 • Ta fram nya systemlösningar självständigt eller tillsammans med övriga i gruppen eller andra avdelningar.
 • Arbetsuppgifterna kan innehålla arbete i planerade servicefönster under kvällar och helger. Även akuta åtgärder utanför kontorstid kan inträffa.

Kvalifikationer

 • Mycket goda kunskaper om Brandväggar
 • Mycket goda kunskaper om routing och switchar
 • Goda kunskaper om virtuella nätverk
 • Erfarenhet av arbete i datahall
 • Självständigt kunna dokumentera eget och andras arbete
 • God förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska
 • Körkort B
 • God förmåga att samarbeta

Ett krav för befattningen är även att du ska kunna arbeta på annan ort under kortare period, tex över dagen eller 2-3 dagar.

Meriterande

 • Nätkompetens liknande certifiering Cisco CCNP
 • Certifiering Checkpoint CCSE
 • Cisco ISE
 • Cisco DNA center
 • Linux
 • Virtualiseringsplattformar
 • ITIL foundation

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen är det viktigt att du som person är självgående och kan ta ansvar för din uppgift. Du har en god analytisk förmåga och förmåga att se helheter och tänka ett steg längre. Vidare har du en god samarbetsförmåga och intresse samt vilja att ta ansvar för utveckling och drift samt även ta ansvar för din personliga utveckling inom ämnesområdet. Du är noggrann, strukturerad, har ett gott ordningssinne och känner en ansvarskänsla. Du är lösningsorienterad och trivs i en miljö som ständigt utvecklas. Du uppskattar omväxlingen i att både arbeta självständigt såväl som i samarbete tillsammans med andra och du kan snabbt växla mellan planerade och händelsestyrda uppgifter med förmåga att snabbt sätta dig in i ett problem.  Vidare har du stark integritet, ett högt säkerhetsmedvetande, gott omdöme och personlig mognad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen mejlas hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Nätverkstekniker" i ämnesraden. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-12. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 april 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-05-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan