Arkivarie till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Vi söker nu en initiativrik och kunnig arkivarie till stabens avdelning för Kommunikation och Samband.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Sökande enhet
Du blir en del av Must stab som direkt under chefen för Must leder och samordnar verksamhet, såväl internt som med externa aktörer. Arkivfunktion är placerad i stabens avdelning för Kommunikation och Samband.

Arbetsuppgifter
I din roll som arkivarie kommer du att ansvara för arkivtjänst så som att ordna och förteckna, genomföra bevarande- och gallringsutredningar, hantera förfrågningar om registerutdrag och utlämningsärenden, utbilda och informera om dokumenthantering. Du kommer att hantera elektroniska arkivfrågor och driva den elektroniska utvecklingen, i nära samarbete med övriga Försvarsmaktens parallella projekt. Du kommer även att ha möjlighet att medverka i andra projekt och utvecklingsarbeten som bedrivs inom avdelningen.

Du deltar i arbetet med att ta fram styrande och stödjande dokument och fungerar som expertstöd till verksamheten inom ditt arbetsområde. I rollen ingår även att bevaka strategiska dokumenthanteringsfrågor och delta i projekt som sakkunnig inom området. 

Kvalifikationer

 • Högskoleexamen inom relevant ämnesområde med minst 60 hp arkivvetenskap eller likvärdig kompetens som förvärvats genom arbetslivserfarenhet
 • Stor erfarenhet av, och mycket god kunskap om, arkivverksamhet och styrande regelverk
 • Erfarenhet av praktisk arkivverksamhet
 • Mycket god datorvana
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av arkivtjänst inom en myndighet eller liknande verksamhet med många olika typer av uppdrag
 • Erfarenhet av uppbyggnad/skapande av nya arkivlösningar
 • Erfarenhet av att hantera information som omfattas av sekretess
 • Erfarenhet av elektronisk arkivering

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god initiativförmåga, ordningssinne och hög integritet. Du är lösningsorienterad, noggrann och arbetar effektivt, både självständigt och i grupp och har ett genomgående högt säkerhetsmedvetande. Du har en positiv inställning, ett öppet sinnelag och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med andra människor. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt
Typ av befattning: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00

Upplysningar om tjänsten
Rekryterande chef Alan Hajo, nås via växeln 08-788 75 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-16. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 23 april 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan