Insatsledare

Om tjänsten

Norra militärregionens (MR N) regionala stab söker ny medarbetare för att ytterligare stärka försvaret av Sverige. Som insatsledare kommer du att arbeta vid den regionala stabens genomförandeavdelning, J3.

Norra Militärregionen (MR N) stab är ett krigsförband lokaliserat i Boden. Fr o m februari 2020 är förbandet en egen Organisationsenhet (OrgE). Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare och civila. Vid höjd beredskap kompletteras staben med tidvis tjänstgörande och hemvärnssoldater. Chefen för MR N med regionalstab leder underställda förband, samverkar med regionala aktörer, leder säkerhets- underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- taktisk chef som löser uppgifter inom regionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda och planera för nationella operationer och framtagandet av taktiska ordar.
 • Sammanställa och analysera MR N:s aktuella lägesbild avseende bland annat egna förband och civila aktörer.
 • Ingå som insatsledare i ledningslag och tjänstgöra som VB MR N.
 • Samordnar transiteringar inom MR N samt ansvarar för framtagande av stabsarbetsrutiner för ledningslag MR N.
 • Planera, genomföra och utvärdera uppföljning av beredskapen i MR N.

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • OF 1/ OR7
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • God förmåga att använda MS Office
 • Körkort B

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom rollen som insatsledare
 • Erfarenhet av att använda ISUS och SWECCIS
 • Erfarenhet av förbandsutbildning och större förbandsövningar                                                                                                                                                                           

Personliga egenskaper
Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap. Du är vidare utrustad med såväl stresstålighet som uthållighet ochsom person är du lösningsorienterad.

Du är som person noggrann, ansvarstagande och har ett högt säkerhetsmedvetande. Servicekänsla och samarbetsförmåga är andra egenskaper du behöver ha då befattningen innebär många kontakter med andra människor. Du tar ansvar för såväl egna arbetsuppgifter som för det gemensamma resultatet. Din sociala kompetens är god och du delar Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är militär tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Vid eventuell återanställning av officer inleds anställningen med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen innebär tjänsteresor. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid. Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta chef J3 Claes Christensson 073-035 75 84, alternativ stf chef J1 Anders Häggberg 070-544 13 72

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
OFR/O Sven-Olof Grenholm
Seko FM Margareta Ryding
OFR/S Jessica Wuopio

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2021-05-18 Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 april 2021
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan