Must söker It-tekniker till Bild- och Geounderrättelseavdelningen

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Var med och bidra till vår vision - Ett säkrare Sverige i en osäker värld.

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. 

Vårt erbjudandande Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete. 

Om enheten Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) levererar strategiska bild- och geounderrättelser inom Försvarsmakten och till Regeringskansliet.

På BGA lägger vi ett informationspussel med information utifrån bilder från en stor variation av källor och geografisk data som skapar förståelse för vad som hänt, händer och vad som kan komma att hända i vårt närområde och i övriga världen. 

Arbetsuppgifter I din roll som It-tekniker med inriktning mot drift och användarsupport arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv drift av förekommande IT-system samt hjälper användare med deras IT-problem. Du arbetar löpande med att säkerställa att driftmiljön är stabil samt kontrollerar, testar och driftsätter nya systemfunktioner och uppgraderingar. Att känna ansvar och vara öppen för att sätta sig in i nya tekniska lösningar är viktiga egenskaper för denna tjänst. 

Kvalifikationer

 • Gymnasieexamen
 • Minst 2 års yrkeserfarenhet inom IT
 • Erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-system
 • Erfarenhet av att ge användarsupport inom IT
 • Kunskaper inom hårdvara
 • God kunskap i både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt
 • Svensk medborgare 

Meriterande

 • Kunskap om TCP/IP-baserade nätverk samt Microsoft operativsystem för server och klient.
 • Erfarenhet inom servervirtualisering
 • Kunskaper inom Linux
 • Kunskaper inom Programmering
 • Kunskaper inom ML/AI
 • Erfarenhet av att sätta upp nya IT-system
 • Erfarenhet av att ge utbildning
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet
 • Erfarenhet av försvarsmaktens IT-system
 • Körkort B  

Personliga egenskaper Vi söker dig som har engagemang, är serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ, arbetar självständigt och tar eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Upplysningar Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad i Stockholm och är öppen att söka för såväl civil som militär. Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en intern befattningsutbildning.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mailas till must-ledk-hr@mil.se 

Fackliga företrädare Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00. 

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 2021-05-14. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 april 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan