Specialistofficer till Flygstabens Planeringsavdelning

Om tjänsten

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. I samverkan med mark- och sjöstridskrafter genomför vi gemensamma operationer såväl nationellt som internationellt tillsammans med andra nationer, organisationer och myndigheter. 

Den sammanhållna ledningen för Flygvapnet har, efter 25 år, återskapats. Inom ramen för Överbefälhavarens vision om en ledning för ett starkare försvar så omorganiseras hela Försvarsmaktens hela centrala ledning. Flygvapenavdelningen vid produktionsledningen, den flygtaktiska staben och delar ur Försvarets materielverk har sedan 2019-01-01 sammanförts till Flygstaben med placering i Uppsala.  

Om befattningen 
Planeringsavdelningen är en av sex avdelningar som bildar Flygstaben och den består av tre sektioner. Vi söker nu Stabsbefäl administration, DOS (Direct of Staff).
Stabsbefälets främsta uppgift är att under C 
PlanA hantera avdelningens verksamhetsledning och stabskoordinera de tre sektionerna. Som stabsbefäl administration befinner du dig i en dynamisk vardag med högt tempo där arbetsuppgifterna har skiftande karaktär och kontaktytorna är många. Under dessa förutsättningar och förhållanden är denna befattning avgörande för att planeringsavdelningen som helhet ska fungera optimalt.  

Främsta ansvarsområden: 

 • Under C PlanA koordinera avdelningens verksamhetsöversikt med stabsarbetsplaner 
 • Fördela, koordinera och följa upp inkomna uppgifter/möten inom avdelningen 
 • Stödja C PlanA avseende personalplanering, arbetsmiljö, ekonomi och övrig VHL vid behov
 • Ansvara för avgränsade projekt inom ramen för avdelningens ansvarsområde 

Flygstaben befinner sig fortsatt i en etablering- och utvecklingsfas vilket skapar möjligheter att i denna befattning påverka, vara initiativrik och ta stort eget ansvar. Stabsbefälet är en viktig stöttande funktion som ger dig en god helhetssyn för hur funktionerna och Flygstaben leds. Denna befattning är en stor utvecklingsmöjlighet för dig som vill vidga dina perspektiv.  

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som trivs med uppgifter av administrativ karaktär där du har ett välutvecklat ordnings- och struktursinne, men som också söker personlig utveckling. Du trivs i en koordinerande och typisk ”spindeln-i-nät” funktion där självständighet, service och att vara stödjande präglar din vardag. Befattningen innebär även många kontaktytor där vi söker dig som har förmågan att vara tydlig, kommunikativ, flexibel och som förstår värdet av att skapa goda relationer. I tjänsten arbetar man tätt med avdelningens chefer där man behöver kunna vara pragmatisk, lösningsorienterad och initiativrik i sitt lösande av uppgift, t.ex. genom att kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i denna rekryteringsprocess.  

Kvalifikationer 

 • OR7 
 • Flytande svenska i tal och skrift 
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Office-paketet  

Meriterande 

 • Erfarenhet av arbete i liknande befattning
 • Erfarenhet av arbete på FV-förband 
 • Annan eftergymnasial utbildning 
 • Goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift
 • Kunskaper i PRIO, ISUS och SWECCIS
 • Övriga språkkunskaper 

Ansökan 
Välkommen med din ansökan senast 2021-06-27. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av: 
C Planeringsavdelningen Öv Mattias Hansson, 076-800 57 07 

Stabsbefäl administration planeringsavdelningen, Mathias Sjöberg, 076-649 21 07  

Övrigt: 
Militär befattning. 
Anställningsform: Tillsvidare. 
Sysselsättningsgrad: Heltid. 
Arbetsort: Uppsala. 
Tillträdesdatum: 2021-09-01.  

Fackliga företrädare 

Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson 
Försvarsförbundet OFR/S, Clarence Arnstedt 
SACO FM, Borka Hedlund Medjed 
SEKO, Simon Uppgren 

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 maj 2021
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan