Teknisk officer 1.CBRN-kompaniet

Om tjänsten

Totalförsvarets Skyddscentrum, SkyddC

SkyddC i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot så kallade CBRN-händelser – kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom området.
1.CBRN-kompaniet är ett insatsförband som bland annat arbetar med detektering, identifiering och sanering av CBRN-händelser. Kompaniet ansvarar även för utbildning av värnpliktiga året runt.

Vi söker dig som

Har en mycket god samarbetsförmåga. Som person tar du initiativ, du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande och hög integritet. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är kommunikativ och lyhörd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Planera och leda teknisk tjänst, ha materielansvar samt vid behov stödja teknisk chef kompani. Funktionen sammarbetar ofta med övriga delar av kompaniet genom att stödja de anställda samt grundutbildningens behov.

Kvalifikationer

Officersexamen (taktiker eller specialist)
B-körkort

Meriterande

Teknisk utbildning
Tidigare erfarenhet från tekniska befattningar inom Försvarsmakten
Kunskap/erfarenhet på materiel så som funktionscontainer, CBRN instrument, medicin-teknisk laboratorieutrustning, IT-utrustning, elverk
Militärt förarbevis lastbil

Övrigt

Tillsvidareanställning 100%, med sex månaders provanställning
Arbetsort Umeå
Tillträdesdatum efter överenskommelse

Rekryterande chef: Christian Brinck, christian.brick@mil.se, 090-175500 (vxl)
HR: Josefine Lidén, josefine.liden@mil.se, 090-175500 (vxl)
Facklig företrädare OF: Marcus Nygren, of-skyddc@mil.se, 090-175500 (vxl)

Med anställningen tillkommer en skyldighet att krigsplaceras, innan anställning krävs en godkänd registerkontroll samt läkarundersökning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 april 2021
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum – SkyddC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan