Teknikhandläggare sökes till Markverkstad i Karlsborg

Om tjänsten

Har du erfarenhet av arbetsledande arbete inom teknik och projektledning? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att ha en bra balans mellan arbete och privatliv. Arbetet medför resor i tjänsten.

Om enheten
Markverkstäderna (MvE) är en enhet med cirka 800 medarbetare, som har verksamhet på 21 orter inom Sverige. MvE lämnar tekniskt systemstöd och utför huvudsakligen underhåll på Försvars­maktens markmateriel och flygbasmateriel men har även externa kunder. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, modifieringar och inte minst reparationer.

Du kommer tillhöra Markverkstad Skaraborg som är en enhet inom Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, med ca 100 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Karlsborg och Såtenäs och placering för denna tjänst är i Karlsborg. Du kommer att ingå i detaljen Teknik tillsammans med 5 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Teknikhandläggare arbetar med VSL (Verkstadstekniskt Stöd Landet) område Soldatburna Vapen. Mv Skaraborg är en kunskapsbas inom detta område. Arbetet innebär projektledning och handläggning av tekniska ärenden samt att skapa ett kontaktnät för att kunna handlägga avvikelser och hjälpa till med diverse problemställningar, som kommer från landets markverkstäder. Intresse för teknik är en naturlig del i arbetet. Tjänsten innebär kontakt med våra kunder, främst inom handvapen, men även andra kunder inom olika tekniska system inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer
• Teknisk gymnasieutbildning eller erfarenhet som bedöms som likvärdig
• B-körkort
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl i svenska som engelska
• Datorvana med kunskaper i MS Officepaketet, främst Word och Excel

Meriterande
• Kunskap i CAD-ritning
• Tidigare erfarenhet och kunskap av Försvarsmaktens materiel och fordon
• Kunskaper i affärssystemet SAP
• Erfarenhet av projektledning

Personliga egenskaper
Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Då du ingår i en arbetsgrupp och ansvarar för ett eget arbetsområde är det viktigt att du kan arbeta självständigt och driva egna projekt framåt samtidigt som du samarbetar bra med andra och är serviceinriktad. Du är strukturerad, beslutsam, planerar ditt arbete och gör tydliga prioriteringar. Då vardagen ibland kan innehålla ett högt arbetstempo där flexibilitet är viktigt behöver du ha lätt för att anpassa dig till andra omständigheter samt se möjligheter i förändringar.  Vi arbetar för en jämnare könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Tillträde: enligt överenskommelse
Arbetsort: Karlsborg

Upplysningar om befattningen
Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Detaljchef Kent Karlsson på telefon 070-287 26 71

Fackliga företrädare
SACO: Bengt Blom
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén
Fackliga representanter kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Vi vill ha din ansökan senast 23 maj. Din ansökan ska innehålla din CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2021
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan