Analytiker till Terrorismsektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten

Musts Underrättelsekontor har som uppgift att ge stöd till svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik genom inhämtning, analyser och bedömningar av läget i omvärlden. Med våra bedömningar och rapportering om utländska förhållanden som påverkar terrorhotet mot Sverige och andra länder, bygger vi såväl kort- som långsiktig kunskap hos uppdragsgivarna samt uppmärksammar dem på nya hot.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som analytiker vid Terrorismsektionen kommer du att söka fram och analysera en stor mängd information i våra databaser. Utifrån din analys kommer du att producera egna skriftliga rapporter eller grafik och delge dina resultat i samband med möten och föredragningar. Oftast arbetar du i mindre arbets- och projektgrupper som är tillfälligt sammansatta i ett specifikt syfte. Utöver detta behöver du ha förmåga att kunna arbeta fokuserat med egna uppgifter. Du kommer att samverka nära med andra kollegor inom Must, med andra svenska myndigheter och i internationella sammanhang. Du förväntas löpande bidra till sektionens utveckling av arbets- och analysmetoder och på sikt även stödja andra medarbetare med utbildning och kunskap.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet som handläggare eller analytiker. Du har civil akademisk examen, alternativt polis- eller officersexamen, eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har mycket god förmåga att tala och skriva på svenska såväl som engelska. Vi vill även att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta i databaser och identifiera relevanta mönster i stora mängder information.

 

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten, Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, FRA eller annan myndighet med underrättelsefunktion
 • Formell utbildning i underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av att arbeta med finansiell information
 • Ämneskunskap inom terrorism, Mellanöstern, Afrika eller Centralasien
 • Genomförd utlandstjänst eller internationell tjänstgöring
 • Kunskaper i arabiska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort intresse för att gräva i stora informationsmängder i syfte att utvinna ny kunskap och betydelsefulla slutsatser. Du kan resonera rationellt kring olika pusselbitar av information och har ett nyfiket och medvetet förhållningssätt till dina egna tankeprocesser. Du är bekväm med att muntligen presentera resultatet av ditt eget och andras arbete i olika sammanhang, ibland med kort förberedelsetid. Vi räknar med att du kan nå resultat och trivas i ett verksamhetsområde som är i ständig förändring och utveckling, där du förväntas ta ett stort personligt ansvar och arbeta med skiftande uppgifter.

Vi söker dig som är social med god samarbetsförmåga och som kan skapa och vårda yrkesmässiga relationer. Du har god förmåga att lära dig nya analys- och informationshanteringssystem. Du har också mycket god analytisk förmåga och känsla för struktur, samt en förmåga att tempoväxla och arbeta med både korta och långa ledtider.

Du är tillfredsställd med att veta vikten av ditt och kollegornas arbete utan ha möjlighet att berätta för utomstående om detaljerna kring det. Arbetet kräver ett högt säkerhetsmedvetande och en stark integritet.

Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

 

Övrigt

Både civila och militära sökanden välkomnas. Befattningen är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv ”analytiker T” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

 

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-05-18. Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 april 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2021-05-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan