Försvarsmaktens Cyberförsvar söker Stabsofficer

Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Försvarsmaktens cyberförsvar söker nu en erfaren stabsofficer. Vi söker dig som är förtrogen med förekommande ledningsmetoder och stabsprocesser i Försvarsmakten och vill tillämpa det inom Sveriges cyberförsvar.

Om befattningen

Du ser övergripande till att ledningen av verksamheten sker strukturerat och stödjer chefen med planering och uppföljning av gemensamma uppgifter. Du säkerställer samarbetet mellan verksamhetens olika delar samtidigt som du leder ett antal medarbetare med ansvar för olika stödjande funktioner. Dessa medarbetare är både civila och militära. Ditt arbete och den verksamhet du ansvarar för är förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Kvalifikationer
* Officer (OF 3)
* Erfarenhet av att arbeta i central stab eller stab på OrgE
* Erfarenhet av att arbetsleda personal i stab
* Kunskap om Försvarsmaktens ekonomi- och redovisningssystem
* God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
* Kunskaper om Försvarsmaktens it-system
* Erfarenhet av agil metodik

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du behöver vara initiativtagande, strukturerad och van med att hantera många uppgifter samtidigt. Du har en god förmåga att samarbeta och att leda genom samverkan. Du är som person lyhörd och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din profession. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt

Övrigt
Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till kompetensutveckling.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras innan anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns ttjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbete på annan ort samt jour- och skiftarbete kan förekomma. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort,Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.Upplysningar om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2021-05-23. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 634270.Eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/ LEDS CIO cyberförsvar, Lidingövägen 24, 11557. Stockholm. Märk kuvertet,"Ansökan" och ange annonsens referens.                                        

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 april 2021
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan