Trafiksäkerhetschef

Om tjänsten


Brinner du för trafiksäkerhet och att utbilda andra i fordonstjänst och körning? Vi söker en trafiksäkerhetschef och kanske är det dig vi söker. Dina dagar är varierande med allt från med körutbildning och övningsplanering till handledning och administration.

I din roll som trafiksäkerhetschef vid Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) är du förbandschefens resurs och samordnare inom funktionen fordonsutbildning och systematiskt trafiksäkerhetsarbete. Dina arbetsuppgifter grundar sig på handböckerna Fordonstjänst och Trafiksäkerhet.

Om enheten
Du kommer tillhöra Stabsenheten och J3 som består av tio personer. Vi ansvarar bland annat för kommunikationstjänst, verksamhetssäkerhet, beredskap och mobilisering samt ledning av förbandets dagliga verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du handlägger skrivelser och ärenden inom din funktion. Att samverka med polis, kommun, trafikverket och Transportstyrelsen avseende förbandets och garnisonens systematiska trafiksäkerhetsplan är också en del av dina arbetsuppgifter. Som trafiksäkerhetschef samordnar du förbandets fordonsinstruktörer och ansvarar för att upprätthålla deras kompetens. Vid planering och genomförande av övningar fungerar du som ett chefsstöd. En viktig del av tjänsten är att kvalitetssäkra fordonsutbildningen vid förbandet. Detta görs bland annat genom uppföljning och körprov för civil körkortsbehörighet. Du kommer också stödja och handleda yngre kollegor i rollen som fordonsutbildare och prövare.

Att genomföra militära trafikkontroller, analysera och rapportera dessa i organisationen tillhör dina arbetsuppgifter precis som att utreda trafikolyckor och vid behov vidta åtgärder.

För rätt individ kommer rollen som säkerhetsrådgivare Farligt gods att ingå i trafiksäkerhetschefens arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
• Förordnad fordonsinstruktör alternativt militär trafiklärare.
• OR 7 eller OR 8.
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska (tal och skrift).

Meriterande
• Trafikinspektör.
• Förordnande som säkerhetsrådgivare Farligt gods.

Personliga egenskaper
Vi ser dig som en stresstålig, serviceinriktad och hjälpsam person som kan fatta beslut och arbeta både självständigt och i grupp. Du har ett brinnande intresse för trafiksäkerhet, är väl förtrogen med de fordonstyper som finns i Försvarsmakten och har en god personlig färdighet att framföra dem.

Att du har en stor social kompetens ser vi som en självklarhet, i din roll ska du utveckla och bibehålla kontaktnät med såväl militära som civila aktörer inom trafiksäkerhetsarbetet.

Övrigt
• Tillsvidareanställning, heltid.
• Arbetsort: Halmstad.
• Vi tillämpar individuell lönesättning.
• Tillträde senast 2021-08-01, eller enligt ök.

Om vi finner dig lämplig men du inte har formell utbildning som trafikinspektör så ska du genomföra den utbildningen under hösten 2021. Utbildningen startar preliminärt kvartal 3 2021 och varar ca 40 veckor på annan ort (Uppsala, Borlänge).

Även tilläggsutbildning för transport av Farligt gods blir aktuell på din nuvarande kompetens.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta
Fanjunkare Daniel Fredriksson, tfn 070-877 95 32,
Avdelningschefen, major Roger Ottosson, tfn 070-672 13 41.

Information om rekryteringsprocessen kontakta
HR strateg Sofia Sjöland, tfn. 035-266 20 76, e-post: sofia.sjoland@mil.se 

Fackliga företrädare
OFR/O – Anders Norén,
OFR/S – Roland Kramer,
SEKO – Gerard Woll,
SACO – Håkan Eliasson,
Samtliga nås via tfn. 035-266 20 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 28 april 2021
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan