Driftstyrningsingenjör sökes till Marinbasen inom området Elektro

Om tjänsten

Har du kunskap och erfarenhet av drift och underhåll av fartyg och ubåtar? Vill du arbeta i nära dialog med Marinens förband gällande underhåll av marinens ubåtar. Då är detta en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med viktiga arbetsuppgifter för att bidra till att förse kollegor med bibehållet sjövärdig materiel, samt göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Om enheten
Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar tekniskt underhåll, både förebyggande och avhjälpande underhåll för marinens fartyg och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarsmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driftstyrningsingenjör Elektro vid Driftstyrningskompaniets Undervattenssektion är en viktig roll för vår sektion. Ansvarsområdet ubåt elektro är brett men omfattar exempelvis förebyggande samt avhjälpande underhåll  på ubåtars framdriftssystem, batterier och kraftdistribution, skeppsövervakningssystem/indikeringar och magnetminskydd för att nämna några.

Du bereder underhållsbehov i dialog med förbandet/besättning samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt t.ex. FMV produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Inom sektionen kompletterar du kollegor med kompetenser inom angränsande traditionella kompetensområden såsom Maskin, Skrov, Tele, Samband, Liv/Säk-materiel. 

Kvalifikationer

 • För att bli framgångsrik i rollen har du en flerårig erfarenhet av drift eller underhåll av fartyg/ ubåtar inom tjänstens teknikområde
 • Du har eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning eller för området relevant kompetens förvärvad på annat sätt
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska
 • Körkort B 

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
 • God datorvana
 • Tidigare arbete med ubåtar inom just området elektro är mycket meriterande 

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi erbjuder och bevarar en trevlig inspirerande tjänst och arbetsmiljö. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd i Försvarsmakten

Tjänsteresor: ingår, främst inom Sverige
Arbetsort: Karlskrona
Tillträde: enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civil 

Upplysningar om befattningen
Rekryterande chef Per Stening 070-557 47 86
Produktionsledare Andreas Idberg 072-187 78 57 

Fackliga representanter
Officersförbundet, Urban Nyman
TCO/Försvarsförbundet, Jan Wasberg
SACO, Birgitta Strauss
SEKO, Jan-Anders Nilsson
Samtliga nås via FM växel 010-820 00 99 

Sista ansökningsdag
Vi vill ha din ansökan senast 23 maj. Din ansökan ska innehålla din CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning. 

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 03 maj 2021
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan