11. Militärpolisbataljon söker verksamhetsutvecklare till Kriminalavdelningen

Om tjänsten

  1. Militärpolisbataljon söker verksamhetsutvecklare till Kriminalavdelningen.

Har du erfarenhet av teknik inom utrednings- samt kriminalunderrättelsetjänst? I så fall har vi en plats för dig. Tillsammans utvecklar vi en ny avdelning inom militärpolistjänsten.

Om förbandet

  1. Militärpolisbataljonens huvuduppgifter innefattar bl.a. att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten och därigenom stödja militära operationer i och utanför Sveriges gränser. Förbandets personal är årligen insatta i flera av Försvarsmaktens nationella och internationella åtaganden. Militärpolistjänsten i stort och 11. Militärpolisbataljonen i synnerhet är en unik resurs för hela Försvarsmakten.

Utrednings- och kriminalunderrättelsetjänsten är en del av ovan verksamhet och under fortsatt utveckling för att tillgodose ett allt större uppmärksammat behov.

Om tjänsten

Som verksamhetsutvecklare ska du vara avdelningens huvudansvarige för teknisk planering, införanden av nya IT-system, förändringsledning, kravhantering, tjänstedesign samt samordning av avdelningens utvecklingsbehov. Du ansvarar för att tekniken och metoderna som utvecklas bidrar till att avdelningens personal har bästa läge och förutsättningar för att utföra sitt arbete.

I tjänsten ansvarar du fortlöpande för handledning och utbildning av medarbetare och nyanställda.

Arbetet är i perioder dynamiskt och belastande vilket innebär att du som söker ska vara anpassningsbar, ha en hög stresstålighet och en förmåga att kunna verka i ogynnsamma arbetsförhållanden. Du arbetar mycket självständigt med arbetslagets uppsatta mål och resultat i fokus. Viss beredskap kan förekomma.

Krav

* Vi söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet inom teknisk verksamhetsutveckling inom utrednings- eller underrättelsetjänst
* Dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda egna projekt

* B-körkort

* Svensk medborgare

* Ej allergisk mot hund (alternativt symptomfri vid medicinering)

Meriterande
* Genomfört militär grundutbildning

* Kunskap om FM IT-system
* Kunskap om etablerade It-styrmodeller och It-processer

* Signalskyddschef
* Erfarenhet och/eller utbildning från militär eller annan myndighets utrednings- eller kriminalunderrättelsetjänst

* Teknisk bakgrund inom säkerhetstjänst

* Erfarenhet av stabstjänst

* Tidigare tjänstgöring vid Militärpolis-, Säkerhets- eller Underrättelseförband

Personliga egenskaper

Du är en driven, självgående och stresstålig individ som på ett tydligt och professionellt sätt kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har ett mycket högt säkerhetsmedvetande, ett stort tekniskt intresse, arbetar strukturerat och har en stark personlig integritet.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper, lämplighet och inneboende drivkrafter.

Engagemang och intresse av att arbeta och utvecklas inom tjänsten värderas högt.

Övrigt

Civil befattning
Tillträde snarast enl. ök. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Livgardet, Kungsängen.

Tjänstgöring, heltid främst dagtid. Beredskap kan förekomma. Resor, helgtjänstgöring samt insats– och övningsperioder förekommer.

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-23

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning. Därutöver ska minst 2 referenser lämnas.

Individuell lönesättning tillämpas.

Om du har anställning i Försvarsmakten idag ska det framgå var du tjänstgör samt vilka Försvarsmaktskompetenser du innehar.

Upplysningar om tjänsten

C Kriminalavdelning 11.MPBAT, 08-584 526 97

Personalchef 11.MPBAT, 08-584 540 00

Fackliga representanter

OFR/O Stefan Morin

OFR/S Kenneth Hartikainen

SACO Johan Gillemyr

SEKO Lise-Lott Larsson

Samtliga nås via FM växel: 08-584 540 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 maj 2021
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2021-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan