Huvudlärare krigsvetenskap - LogS

Om tjänsten

Om Kadettkompaniet

Kadettkompaniet på FM Logistik- och Motorskolan (LogS) ansvarar för grundläggande officersutbildning. Kadettkompaniet genomför SOU Logistik med inriktningarna förnödenhetsförsörjning och försvarsmedicin samt VFU Logistik för OP. Kadettkompaniet stödjer utbildningarna ROK 2, TakA och befattningsskede Logistik för SOFU, vilka sker vid annan sektion.

På kadettkompaniet arbetar ca 22 personer, däribland tre huvudlärare (militärteknik, krigsvetenskap och ledarskap/pedagogik). Där arbetar två ämneslärare i fysiskt stridsvärde och i språk. Samarbetet mellan huvudlärarna och ämneslärarna är viktigt då deras ämnesområden tematiseras och samordnas med övriga ämnen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som huvudlärare i krigsvetenskap är att ansvara för ämnet vid OP VFU där ett nära samarbete sker med examinator och studierektor vid FHS. Du ansvarar också för ämnet vid SOU och ROK och utgör examinator för krigsvetenskap. Du vidmakthåller och utvecklar ämnet vid LogS.

Du ansvarar för valideringar i ämnet avseende LogS kurser. Du företräder LogS i ämnet gentemot FHS och MHS H/FMLOPE. Du ansvarar för kvalitetssäkring av kurser i ämnet.

I ditt arbete ingår även att följa elever vid övning i truppföring eller praktik samt vara lärare/utbildare vid utbildningarna. Som vid övriga kompanier kan du komma att ianspråktas till andra uppgifter.

Kvalifikationer

Yrkesofficer OF 2 eller OR 8. Du innehar B-körkort och förarbevis.

Meriterande

 • Genomförd OP eller HSOU
 • Erfarenhet av akademiska studier
 • Högskolepedagogik (Hped 1 och 2)
 • Erfarenhet av logistik och/eller dess delfunktioner
 • Erfarenhet av utbildning och ledning av logistikförband och/eller logistikfunktionen på bataljonsnivå
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsplaner, kursplaner och kursbeskrivningar, lärandemål och taxonomier

Personliga egenskaper

För att fullt ut kunna verka i rollen som huvudlärare i krigsvetenskap behöver du kunna omsätta tidigare erfarenheter till praktisk militär kontext. Du har god förmåga att självständigt planera och genomföra uppgifter inom ramen för befattningen. Du har förmåga att skapa en god inlärningsmiljö. Du är självständig, driven och tycker om att ta egna initiativ och har lätt för att ta till dig FM handböcker, litteratur m.m. I ditt sätt att vara och i din undervisning återspeglas FM värdegrund, den militära professionen och din kunskap om verksamhetssäkerhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde efter överenskommelse. Befattningen är placerad på Kadettkompaniet vid FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet Skövde. Resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om tjänsten

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta kompanichef Mj Rickard Carlsson eller stf kompanichef Fv Mikael Jansson. Samtliga nås via vxl tfn 0500-46 50 00.

Fackliga representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O, tfn 0500-46 50 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-20. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV (med referenser) och ett personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Trängregementet tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Trängregementet utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 juli 2021
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet – TrängR
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan