Specialförbandsledningen rekryterar Säkerhetshandläggare

Om tjänsten

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret (HKV) och Ledningsstaben (LEDS). SFL leder inriktning, utveckling och produktion av Försvarsmaktens specialförband (FMSF). SFL genomför planering och ledning av specialoperationer på militärstrategisk, operativ och taktisk nivå.

Att arbeta inom Specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder stora möjligheter och utmaningar. 

SFL söker nu en Säkerhetshandläggare med placering på Högkvarteret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen som Säkerhetshandläggare arbetar du främst med inriktning mot informationshantering, säkerhetsprövning, fysisk säkerhet och administration.

Kvalifikationer

 • Relevant utbildning och erfarenhet av arbete inom säkerhetstjänst
 • Van datoranvändare med god administrativ förmåga
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska
 • Körkort lägst B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta i ISUS
 • Utbildning och erfarenhet av arbete med säkerhetsprövning
 • Utbildning och erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet
 • Genomfört FM kombattantutbildning

Personliga egenskaper

Säkerhetshandläggaren vid SFL förväntas ha ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande. För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande med hög integritet.

Du bör vara uthållig med god förmåga att hantera snabba förändringar och att kunna anpassa eget arbete efter förändrade prioriteringar och förutsättningar.  Du har en hög initiativförmåga och servicekänsla. Vi ser också att du som individ har en mycket god samarbetsförmåga och att du är trygg i att arbeta självständigt. 

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

För att erbjudas tjänsten vid SFL krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. 

 • Arbetsort Stockholm
 • Provtjänstgöring kan komma att tillämpas
 • För tjänsten vid SFL bör du klara FM fysiska baskrav

Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange Säkerhetshandläggare i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-07-31, intervjuer sker efter semesterperioden. 

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 juni 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan