Specialförbanden rekryterar Signalskyddschef

Om tjänsten

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret (HKV) och Ledningsstaben. SFL leder inriktning, utveckling och produktion av Försvarsmaktens specialförband (FMSF). SFL genomför planering och ledning av specialoperationer på militärstrategisk, operativ och taktisk ledningsnivå.

SFL söker nu en erfaren Signalskyddschef med placering på Högkvarteret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Signalskyddschefen ska leda, samordna och utveckla signalskyddstjänsten inom FMSF. Signalskyddschefen innehar det övergripande funktionsansvaret vilket innebär att ge styrningar, samordna och kontrollera signalskyddstjänsten inom FMSF. 

Arbetet ställer höga krav på säkerhetsmedvetande, integritet och förmåga till tempoväxling. Signalskyddschefen har samverkansansvar mot såväl nationella som internationella partners vilket innebär att tjänsteresor är vanligt förkommande.

Kvalifikationer

 • Utbildad Signalskyddschef eller motsvarande dokumenterad utbildning
 • Relevant erfarenhet av praktisk signalskyddsarbete och kunskap om gällande regelverk
 • Mycket god vana att hantera sekretess och sekretessbelagda uppgifter
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska
 • Lägst B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare tjänstgöring inom IT- sambandsfunktion i Försvarsmakten
 • Utbildad kortadministratör
 • Goda kunskaper i ISUS
 • Utbildad signalskyddslärare
 • Utbildad NAV och NBV handläggare
 • Genomfört SOK

Personliga egenskaper

Vi ser att du som sökande har en hög social kompetens, är utåtriktad och med bibehållen säkerhetsmedvetenhet. Du är strukturerad, lösningsorienterad, flexibel samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och har förståelse för andra verksamheter. 

Arbetet ställer krav på självständighet och du förväntas kunna arbeta under förändrade förutsättningar och prioriteringar.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

För att erbjudas tjänsten vid SFL krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.

 • Arbetsort Stockholm
 • Provtjänstgöring kan komma att tillämpas
 • För tjänsten vid SFL bör du klara FM fysiska baskrav

Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange Signalskydd i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-07-31, intervjuer sker efter semesterperioden. Referenser och för tjänsten relevanta intyg och betyg må bifogas.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 juni 2021
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan