Problem Leader till Produktionsavdelningen

Om tjänsten

Vi söker en Problem Leader till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga.

Om tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att leda och driva arbete relaterat till problemprocessen enligt ITIL. Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden till en lösning samtidigt som du kan samarbeta med andra för att nå en lösning. Då kan du vara den vi söker!

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Om verksamheten

Driftenheten (DriftE) som är en av 12 enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 avdelningar där Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen tillhör FMTIS Driftenhet som tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Problem Leader arbetar du i vår Problemprocess, vilken syftar till att identifiera underliggande orsaker till att fel (incidenter) uppstår i vår IT-driftmiljö. Du ansvarar för att driva arbetet med problemärenden inom driftorganisationen. Dina arbetsuppgifter är bland annat att följa upp att ärenden blir åtgärdade och att, vid behov sammankalla till möten och sätta samman arbetsgrupper för att driva arbetet med att ta fram permanenta lösningar till problem. Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Problem Leader kommer du att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom gruppen.

Beredskapstjänstgöring ingår i befattningen.

Kvalifikationer

 • 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
 • Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
 • Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
 • Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
 • Utbildning/certifiering inom ITIL

 Personliga egenskaper

 • Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem
 • Du är driven och van att ta egna initiativ
 • Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig
 • Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation
 • Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga
 • Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef Jesper Flodman via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Eric Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Sista ansökningsdatum är 2021-06-20

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2021
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan