3. helikopterskvadron söker Materieltekniker/ Flygtekniker

Om tjänsten

Materieltekniker/ Flygtekniker OR6

 

3. helikopterskvadron är ett krigsförband i Helikopterflottiljen som opererar och underhåller Helikopter 15 och 14. I skvadronen ingår 3. flygmaterielkompaniet, vars uppgifter bland annat är att sköta reservdelsförsörjning och verktygsunderhåll, samt att kontrollera och reparera Luftvärdighetspåverkande Basmateriel.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter som Materieltekniker vid 3. flygmaterielkompaniet kommer att vara flera och varierande. Du kommer bland annat genomföra underhålluppföljning av reservdelar/utbytesenheter och uppdragsutrustningar mot våra helikoptersystem. Underhållsuppföljning på basmateriel hör också till huvuduppgifterna.

Du kommer att arbeta mycket i våra datasystem Fenix och PRIO. Därutöver löses uppgifter som skicka och ta emot gods inom och utom riket, följa upp lager samt beställa varor.

Samt upprätthålla allmän militär kompetens.

 

Kvalifikationer:

- Fullgjord godkänd militär grundutbildning (värnplikt/ GMU/ GU)

- Körkort med minst behörighet B

- Fullständiga Gymnasiala betyg.

- Flygtekniker kat B1

- Goda kunskaper i Engelska.

 

Meriterande kvalifikationer

- Körkort behörighet BE/C/CE.

- Militärt Förarbevis

- Goda kunskaper i PRIO samt LIFT

 

Personliga egenskaper

Höga krav ställs på noggrannhet, struktur och att arbeta självständigt. Du har god samarbetsförmåga, ordningssinne samt serviceattityd. Det är viktigt att Du fungerar väl under press.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 • Anställningsform: Tillsvidare
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Arbetsort: Ronneby
 • Beräknat startdatum/tillträde: enligt överenskommelse
 • Befattningsnivå: OR6

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Lt. Andreas Klint 072-387 99 63

 

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj Mats Häggström

OFR/S Hkpflj Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

 

Ansök senast 2021-06-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 maj 2021
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan