3. helikopterskvadron söker Plutonchef till 3. flygmaterielpluton

Om tjänsten

Plutonchef 3. flygmaterielpluton / OF1

3. helikopterskvadron är ett krigsförband i Helikopterflottiljen som opererar och underhåller Helikopter 15 och 14. I skvadronen ingår 3. flygmaterielkompaniet, vars uppgifter bland annat är att sköta reservdelsförsörjning och verktygsunderhåll, samt att kontrollera och reparera Luftvärdighetspåverkande Basmateriel. Som plutonchef på Flygmaterielpluton så leder du materielplutonen på fredsbas, genomför personalplanering och svarar för personalärenden.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Uppgifterna som plutonchef på Flygmaterielpluton är främst att leda materielplutonen på fredsbas, genomföra personalplanering och svara för personalärenden.

Du kan även komma att vara delaktig i skvadronens olika planeringslag. Främst gällande materielplanering, materieltransporter, övningsplanering och teknisk tjänst.

 

Kvalifikationer:

- OP Militärteknisk profil luft / OF-officer med flygteknisk bakgrund.

- Körkort med minst behörighet B

 

Meriterande kvalifikationer

- Körkort behörighet BE/C/CE.

- Militärt Förarbevis

- Tidigare tjänstgöring i flygsäkerhetstänkande miljö.

 

Personliga egenskaper

Höga krav ställs på noggrannhet och struktur. Att Du har god samarbetsförmåga, ordningssinne och ett intresse för logistik och teknisk tjänst. Det är viktigt att Du fungerar väl under press.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Övrigt

 • Anställningsform: Tillsvidare
 • Tjänstgöringsgrad: Heltid
 • Arbetsort: Ronneby
 • Beräknat startdatum/tillträde: enligt överenskommelse
 • Befattningsnivå: OF1

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Lt. Andreas Klint 072-387 99 63

 

Fackliga representanter:

OFR/O Hkpflj: Mats Häggström

OFR/S Hkpflj Caroline Nilsson

SACO-S Hkpflj Anneli Helmersson

SEKO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

 

Ansök senast 2021-08-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet motiverar du varför du är lämpad för befattningen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 maj 2021
 • Plats: Ronneby, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2021-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan